CTO’70 strikt Wooter voor zaterdagselectie: “Afscheid nemen van vriendenteam”

Latif Wooter neemt volgend seizoen het zaterdagteam van CTO’70 onder zijn hoede. De oefenmeester traint momenteel de A2 van Zeeburgia. CTO’70 staat laatste in de derde klasse B. “We willen dolgraag naar de eerste klasse”, vertelt Wooter.

De 34-jarige Amsterdammer, die voor een jaar heeft getekend, is geen onbekende voor de club uit Duivendrecht. Hij was in het verleden assistent van Ray Semmoh. “Wij willen een nieuwe weg inslaan”, vervolgt Wooter. “Momenteel is het vooral een vriendenteam, maar we willen dat de prestatie weer centraal komt te staan.”

CTO’70, dat al jaren heen-en-weer hopt tussen de derde en vierde klasse, bestaat voornamelijk uit oudere spelers. “Er spelen behoorlijk wat jongens, die in het verleden op een hoog niveau hebben gespeeld. Met hun ervaring en de nodige versterkingen, hopen we met zowel het eerste als tweede elftal de komende jaren te promoveren.”

Voor Wooter is het zijn eerste job als hoofdcoach. “Met Zeeburgia A2 trainen we drie keer in de week, maar dat is bijna niet meer te combineren met mijn werk als leraar. Daarnaast ben ik toe aan een volgende stap. Ik heb er ook enorm veel zin in.”

Wooter neemt niet helemaal afscheid van Zeeburgia. “Ik hoop dat ik in een andere rol bij Zeeburgia betrokken kan blijven, maar hoe we dat precies gaan invullen is nog niet helemaal duidelijk.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)