CTO’70 verslaat Geuzen Middenmeer in rommelig duel

In Duivendrecht heeft middenmoter CTO laagvlieger Geuzen Middenmeer verslagen. Het elftal van Dave Seegers boog een vroege 0-1 achterstand om in een 2-1 zege. CTO blijft door de overwinning achtste in zondag 4F. Geuzen Middenmeer staat nog steeds met Muiderberg op de gedeelde laatste plaats.

CTO begon slecht aan de wedstrijd en al stond in de tweede minuut al op achterstand. Doordat de verdediging van CTO niet goed oplette kon Matias Mendeville de 0-1 binnenkoppen. Na een minuut of vijf kwam CTO via Rene Dolstra bijna op gelijke hoogte, het schot belandde echter net naast de verkeerde kant van de paal. Het rommelige spel golfde heen en weer, waarbij de trainer van Geuzen Ernst Sonneveldt zijn spelers naar voren bleef sturen.

CTO - Geuzen 2

Na een kwartier wist Rene Dolstra de bal voor het doel te brengen, waarna Numan Yilmaz de 1-1 kon binnenschieten. In de 28e minuut leek het erop dat CTO de 2-1 op het scorebord bracht, de goedleidende scheids keurde het doelpunt echter terecht af vanwege buitenspel. In de 30e minuut wist Sherman Brown, na een verkeerde terugspeelbal, het lege doel niet te vinden en schoot hij via de buitenkant van de paal naast.

CTO - Geuzen 3

Na rust bleef het een rommelig duel met kansen over en weer. In de zestigste minuut kwam CTO op voorsprong nadat Dolstra het leer van grote afstand tegen het net schoot. Geuzen werd vlak voor tijd bijna in het zadel geholpen door CTO-keeper Edward Lion. Maar Wessel Strum kon de enorme kans niet promoveren tot doelpunt. In de 88e minuut was er de laatste mogelijkheid voor Geuzen, Nino Hertel wist de kopkans echter niet te benutten en dus eindigde het duel in een 2-1 zege voor CTO.