CTO’70 verspeelt 2-0 voorsprong tegen tien man Buitenveldert

In Duivendrecht heeft CTO’70 een 2-0 voorsprong tegen tien man van Buitenveldert niet kunnen vasthouden. In de slotfase van het duel kwamen de bezoekers sterk terug en trokken zij de stand weer gelijk. Het duel in zondag 4F eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel.

In de 1e helft golft het spel  op en neer en krijgen beide ploegen kleine kansen. De eerste grote kans is dan ook direct raak, Rene Dolstra opent goed op Fano Antonia die een mooie voorzet afgeeft die door Clarence Fränkel diagonaal wordt ingekopt 1-0. In de 29e minuut speelt Numan Yilmaz zich vrij en laat een schot los, die doelman Thom Aussens van Buitenveldert uitstekend stopt. Rond de 35e minuut ontsnapt Buitenveldert aan de buitenspelval en kan de spits vrij doorlopen op Edward Lion die na een prima redding een kans biedt voor een leeg doel, echter deze wordt door Buitenveldert niet benut.  De rust wordt dan ook bereikt met een 1-0 stand.

20140316_141804

In de 2e helft blijft het duel op en neer gaan en krijgen beide ploegen kansen en in de 49e minuut weet Numan Yilmaz zich in het strafschopgebied zich vrij te spelen en uit de draai de 2-0 te scoren. Buitenveldert laat de kop niet hangen en blijft proberen een beter resultaat te halen. Rond de 55e minuut is er een opstootje en krijgt een speler van Buitenveldert van de goed leidende scheidsrechter zijn 2e gele kaart, waardoor Buitenveldert met tien man verder moet. Normaal gesproken is het dan over voor de ploeg met tien spelers, echter Buitenveldert recht zijn rug en blijven vol op de aanval gaan. In de 57e minuut valt de bal in het strafschopgebied van CTO en tot ontzetting wordt de bal door Roy Bruil in het eigen doel gewerkt 2-1. Buitenveldert put hier moed uit en gooien alles op de aanval en weten dan ook in de 76 minuut via Sivar Bergen de 2-2 te scoren. Hierna is het eigenlijk alleen Buitenveldert dat nog recht heeft op de overwinning, maar de grote kansen zijn niet aan Buitenveldert besteed en dus sleept CTO’70 met pijn en moeite de 2-2 uit het vuur!