CTO’70 wacht lastige klus na nederlaag tegen United/DAVO

Het wordt voor CTO’70 volgende week een moeilijke opgave om promotie naar de derde klasse af te dwingen. De ploeg van trainer Latif Wooter ging op bezoek bij United/DAVO met 4-2 onderuit. Volgende week zaterdag moeten de Amsterdammers in de terugwedstrijd deze nederlaag goed maken.

De eerste beste kans van de wedstrijd was na drie minuten al raak voor de thuisploeg. Furlen Bouma zette met een mooie pass Omer Kutlu vrij voor CTO-doelman Ramkisoen, die met een droge knal in de benedenhoek raak schoot. Vijf minuten later bediende Bouma verdediger Pascal Dams, maar hij kopte de bal in het zijnet. Na tien minuten spelen liet ook CTO’70 zich voor het eerst zien. Moesafier maakte een goede actie aan de linkerkant van het strafschopgebied alleen de hoek was te lastig om doel te treffen.

De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd en nadat spits Wesley Zandgrond een goede kans over schot kreeg CTO’70 door een handsbal een strafschop. Moesafier bleef rustig en schoot beheerst raak. Ook United/DAVO mocht na een klein half uur aanleggen vanaf elf meter na een handsbal van CTO’70. Bouma maakte geen fout en bracht United/DAVO weer aan de leiding: 2-1.

Tien minuten voor rust hadden de Haarlemmers verder kunnen uitlopen maar Marvin Wilkes schoof de bal oog-in-oog met Ramkisoen net naast en Jimmy Vergers zag zijn kopbal van de lijn gehaald worden. Een paar minuten voor rust was United/DAVO alsnog dichtbij de 3-1, maar een vrije trap van grote afstand van aanvoerder Vincent Verhagen spatte op de lat uiteen. Zo bleef de 2-1 stand tot het rustsignaal op het scorebord staan.

CTO’70 kwam na rust opnieuw niet goed uit de kleedkamer en moest na twee minuten al de 3-1 incasseren. Marvin Wilkes was veel te snel voor de verdediging van de Amsterdammers en liet Ramkisoen met een geplaatst schot kansloos. Vijf minuten later was Wilkes opnieuw dichtbij. De buitenspeler profiteerde van geklungel achterin bij CTO’70. Ditmaal trof hij de lat. United/DAVO bleef goed doorgaan en ging op zoek naar meerdere treffers. Invaller Erhan Kutlu stuitte na een mooie pass van Bouma echter op de voeten van Ramkisoen.

De thuisploeg verzuimde om uit te lopen en uit het niets kwam CTO’70 terug in de wedstrijd. Kwamé Cruden zette met een snel genomen vrije trap Moesafier alleen voor de keeper. De middenvelder twijfelde geen moment en schoot de bal keihard tegen de touwen. Ruim twintig minuten voor tijd zag het er ineens helemaal gunstig uit voor CTO’70 nadat United/DAVO-middenvelder Vergers na een overtreding op Cruden het veld met rood moest verlaten. Toch kwam de ploeg uit Duivendrecht niet tot goede kansen voor de gelijkmaker.

Aan de andere kant kreeg Serkan Vurgun tien minuten voor tijd een goede kans. Hij vond met zijn inzet Moesafier op zijn weg. Twee minuten later kreeg invaller Kissi Wiafe een uitgelezen kans om CTO’70 op gelijke hoogte te brengen. Hij kon alleen op doelman Ronald van der Giezen af maar schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. In de slotfase gebeurde er nog genoeg. Bouma reageerde attent op een lange bal en liftte de bal knap in het doel: 4-2. Vervolgens voorkwam Van der Giezen met zijn voeten een hattrick van Moesafier en redde Ramkisoen op zijn beurt weer op een omhaal van Vurgun.

Er staat voor CTO’70 volgende week een lastige opdracht te wachten om de Haarlemmers met twee goals of meer te verslaan voor promotie naar de derde klasse. Kijk hier alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zaterdag.