CTO’70 zonder te spelen naar de volgende ronde

CTO’70-trainer Latif Wooter had zich de return in de nacompetitie bij UNO heel anders voorgesteld. De Duivendrechters wonnen het heenduel met 6-2 en waren gebrand op het uitduel in Hoofddorp. De zaterdag derdeklasser had zich vrijdag echter al afgemeld. CTO was hier niet van op de hoogte en stond zaterdagmiddag voor een dichte deur.

“De KNVB heeft het niet doorgegeven en op Sportlink was er ook niets over te vinden. Gisteravond is er wel een mail gestuurd naar de secretaris, maar die had het nog niet gelezen. Er is ook niet gebeld. Veel spelers van ons wonen in Almere en moesten door wegwerkzaamheden aan de A6 via een omweg reizen. De jongens wilden graag voetballen, maar helaas we stonden letterlijk voor een dichte deur. Er was helemaal niemand”, reageerde Wooter.

De oefenmeester kreeg van UNO-kant na afloop van het duel van vorige week al door dat de motivatie weg was en ze misschien niet zouden voetballen. “Maar ik geloofde daar niet in. Ik had meer het idee dat het van die Mourinho-tactieken waren om ons op het verkeerde spoor te brengen. Dat we uiteindelijk voor niets naar Hoofddorp zijn gereisd, kwam voor mij als een verrassing.”

Ondanks dat CTO’70 wel heel eenvoudig door is naar de finale, is dit niet hoe de ploeg het had gewild. “We draaien een goede reeks. We willen elke minuut voetballen. We hadden dit veel liever uitgespeeld. We hebben nu geen ritme op kunnen doen. Ik ben uiteindelijk naar Zeeburgia gaan kijken, die helaas zijn gedegradeerd.”

Het tweeluik van CTO’70 met UNO, dat nu gedegradeerd is, bleef uiteindelijk bij één wedstrijd: de 6-2 winst in Duivendrecht. Ismael Moesafier was met vier treffers de grote man. De andere doelpunten waren een eigen goal een een treffer van Rovi Persaud. “Je zag in dat duel wel dat UNO een hoop ervaring had, maar we zagen ook dat ze niet gemotiveerd waren. We kwamen snel met 3-0 voor. UNO kwam voor de rust nog terug tot 3-2. In de tweede helft liepen we uit naar 6-2. Je kan zeggen dat we geprofiteerd hebben van hun instelling of dat zij ons hebben laten profiteren.”

Voor promotie naar de derde klasse is United/DAVO (dat afrekende met Fortius) de laatste horde voor de ploeg van Wooter. “Ik heb gehoord dat het een pittige tegenstander is en voor de rest zijn ze voor mij onbekend. Verder denk ik dat de nacompetitie een grote loterij is en ik vind de nacompetitie-opzet van dit jaar leuker met de hoogst geklasseerde en laagst geklasseerde ploeg.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie zaterdag.

Verslag: Justin Crombeen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!