CV Topklasse maakt zich zorgen over de toekomst

CV Topklasse voorzitter Marc Schoonebeek uit zijn zorgen over de aangekondigde plannen waarbij clubs uit de Topklasse per 2015-2016 verplicht moeten promoveren naar de Jupiler League. De CV Topklasse heeft al een half jaar niets vernomen vanuit Zeist en wil graag duidelijkheid.

Marc Schoonebeek geeft aan dat de KNVB nog niks heeft laten weten over de verplichte promotie. Schoonebeek: “Over anderhalf jaar begint het seizoen 2015-2016 al en eigenlijk weten we nog niets. Wat ik wel weet, is dat de clubs nog altijd niet willen promoveren als er niets verandert. Achilles’29 doet nu zonder enige licentie-eis mee, maar wij weten niet hoe het gaat en of de partijen tevreden zijn. Is het een dekmantel om de Jupiler League op peil te krijgen of worden er daadwerkelijk dingen gemeten en worden aan de hand van de resultaten beleid en visie voor de toekomst ontwikkeld?”

Volgens Schoonebeek zijn er op dit moment drie opties, waarvan de eerste is dat de huidige situatie in stand blijft. “Het tweede is: je richt het amateurvoetbal anders is. Want nu degraderen er drie clubs rechtstreeks uit de Topklasse, speelt er één nacompetitie en één moet naar de Jupiler League. Dan kun je toch niet echt van een stabiele competitie spreken.”

Optie drie heeft de voorkeur van Schoonebeek. “Onder de Eredivisie moeten we een dikke streep zetten en vervolgens gaan we met de benen op tafel om te kijken hoe we het voetballandschap verder gaan inrichten. Maar het moet geen gekunsteld breiwerkje worden. Er moeten goeddoordachte keuzes worden gemaakt en wat er ook uitkomt, het moet een maatpak zijn voor iedereen en geen lappendeken.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)