CV Topklasse onderzoekt nieuwe opzet

De CV Topklasse heeft een plan op tafel gelegd om een nieuwe klasse boven de huidige twee Topklasse-poules (zaterdag en zondag) te introduceren. Op deze manier hoopt de CV het gat tussen het betaalde voetbal en  het amateurvoetbal beter te kunnen overbruggen.

In een eerder stadium werd al gesproken over een nieuw te vormen topklasse. Daarin was het de bedoeling om de beste clubs van de zaterdag en zondag competitie samen te voegen. Naar nu blijkt heeft dat plan een vaste omlijning gekregen.

Harrie Derks, de voorzitter van de CV Topklasse, zegt in De Bunschoter: “We hebben informeel gesproken met het bestuur amateurvoetbal van de KNVB over een nieuwe opzet. We hebben hierbij een systeem voorgelegd waarin ruimte is voor vier Hoofdklassen, twee Topklassen en een Overgangsklasse. Dat plan gaan we nu verder onderzoeken.”

De bedoeling van deze nieuwe opzet is om een nog betere doorstroming te krijgen. Promotieplicht naar de Jupiler League zal ook een onderdeel van het plan zijn. Nu is dat nog een recht. Het afgelopen jaar werd daar door Achilles’29 en Spakenburg geen gebruik van gemaakt. De verwachting is dat het nog wel een naatl jaren zal duren voordat de eventuele nieuwe opzet een feit is. De introductie van de Topklasse heeft in het verleden ook heel veel tijd gekost.

De KNVB is ondertussen ook naar andere varianten aan het kijken waarbij  de komst van een tweede divisie ook een mogelijkheid is. Daar zouden dan naast de beste Topklasse clubs ook de beloften teams van BVO’s aan deelnemen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)