CV Topklasse wil aanpassing degradatie regeling

In de Topklasse degraderen er momenteel teveel ploegen. Om dit te veranderen zal de degradatieregeling tussen de Topklasse en Hoofdklasse aangepast moeten worden. Dat stelt Marc Schoonebeek, de onlangs verkozen voorzitter van de CV Topklasse in de Gooi-en Eemlander.

Elk seizoen degraderen er drie teams uit de zaterdag en zondag Topklasse. Dit is zo omdat er drie hoofdklassen zijn waarvan de kampioenen promoveren. De nummer dertien speelt, samen met de periodekampioenen van de Hoofdklassen nacompetitie voor een plek in de Topklasse.

Vanaf de start van de Topklasse is de degradatieregeling al een struikelblok. Hierbij wordt er vooral gewezen naar de keus om de drie hoofdklassen bij de invoering van de Topklasse te behouden. Voor een betere doorstroming was het logischer geweest om voor twee hoofdklassen op zaterdag en zondag te kiezen.

“In principe kunnen nu vier clubs vanuit een van de Topklasse naar de Hoofdklasse degraderen. Dat is 25 procent. Als er ook nog een vereniging promoveert naar de Jupiler League, is het verloop op een totaal van zestien clubs nog groter. Dat spanningsveld in de Topklasse mag wel minder. Maar dan heb je ook weer te maken met het in stand houden van de voetbalpiramide. Kortom, genoeg te doen”, aldus Schoonebeek in de Gooi-en Eemlander.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)