Home / Algemeen / Damien Menzo brengt OFC diep in blessuretijd naast Quick

Damien Menzo brengt OFC diep in blessuretijd naast Quick

Voor de achtste keer dit seizoen heeft OFC in de Derde Divisie gelijk gespeeld. Op bezoek bij Quick in Den Haag eindigde het duel in 3-3, door een hele late gelijkmaker van invaller Damien Menzo.

Diep in blessuretijd wilde Menzo de bal opnieuw voor het doel gooien, werd zijn voorzet door niemand aangeraakt en viel deze via de tweede paal binnen. De 3-3 zorgde voor een grote opluchting bij de Oostzaners. “Als je zo laat nog gelijk maakt, is dat lekker. We hebben hem ook wel eens op deze manier tegen gekregen”, zei trainer Yuri Rose. “Het was niet onze beste wedstrijd, maar ik vond het sowieso verdiend.”

Al na negen minuten keek OFC tegen een achterstand aan. Rachid Bouyaouzan anticipeerde goed op een voorzet van Nabil Hadui om de score te openen: 1-0. “In die fase hadden we het even lastig, maar we kwamen gelukkig beter in de wedstrijd”, zag Rose. Het leverde ook de gelijkmaker op. Martijn Tjon-A-Njoek, vlak daarvoor in het veld gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Mike Brantjes, schatte een diepe bal goed in en maakt de 1-1.

Vlak na de rust namen de gasten de leiding in handen. Edip Biberoglu was sneller dan zijn directe tegenstander en maakte oog-in-oog met doelman Jari Puister geen fout: 1-2. Deze voorsprong was echter als sneeuw voor de zon verdwenen. In twee minuten tijd kantelde het volledig. Eerst stond Steven de Kruijf op de juiste plek om een van de paal terugspringende bal binnen te schieten, vlak daarna strafte Marc Boshoff met wat geluk een fout van Bryan Ottenhoff af voor de 3-2. “Die achterstand kunnen we alleen onszelf kwalijk nemen, door persoonlijke fouten en heel knullig verdedigen.”

Er was voor OFC nog een ruim halfuur de tijd om op jacht naar de gelijkmaker te gaan. Daarin werden zij bemoeilijkt door Quick. “Zij zijn de hele wedstrijd bezig geweest om ons uit het spel te halen. Tijdrekken, overtredingen.. Ik denk dat zij ook twee keer rood hadden moeten krijgen. Eerst een kopstoot bij Atam, dat iedereen zag behalve de scheidsrechter, en ook een aanslag op Edip met twee benen op zijn achillespees”, vond Rose. In de 97ste minuut viel de bevrijdende 3-3 alsnog.

De Oostzaners blijven op de vijfde plaats staan en lieten de kans liggen om zich bij de top-4 te melden. De achterstand op nummer vier, nota bene Quick, bedraagt vier punten. “Gelukkig hebben onze concurrenten punten laten liggen. Ja, wij spelen te vaak gelijk, maar hebben aan de andere kant nog maar drie keer verloren. We zijn een ploeg die moeilijk te verslaan is. Vooral omdat we in dit soort duels blijven knokken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie.

Foto’s Marcel de Kler

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC