Home / Hoofdklasse B zaterdag / Goalgetter Schermer: “Onbekend zijn, kan ook een voordeel zijn”
Daniël Schermer

Goalgetter Schermer: “Onbekend zijn, kan ook een voordeel zijn”

Met 4 goals in de 4-0 zege op Flevo Boys was Daniël Schermer zaterdag de grote man bij Purmersteijn. Meteen werden de statistieken erbij gepakt: was dit al eens eerder voorgekomen? “We hebben het op de club meteen even uitgezocht, maar 4 goals in één wedstrijd had ik nog nooit gemaakt. Weleens 3, maar dat was ook alweer jaren geleden”, vertelt Schermer.

De uitslag doet vermoeden dat de ploeg uit Purmerend zaterdag een makkie had, maar dat was absoluut niet het geval: “In de eerst helft stonden we echt onder druk en waren we zeker niet de betere. De eerste goal was eigenlijk ongelukkig, een terugspeelbal ging mis en ik kon ‘m intikken”, aldus de spits. “De rest waren goede voorzetten vanaf de zijkant, drie keer van Genairo Promes.”

Vorig seizoen eindigde hij met 13 goals op de veertiende plek in het Topscorersklassement van Amsterdam. Nu staat de teller na één duel al op 4 goals. Waar gaat dit eindigen? “We gaan zien waar het schip strandt”, is Schermer voorzichtig. “Vorig seizoen startte ik als nummer 10, nu speel ik in de spits. Dan hoop je toch wel ongeveer één op één te lopen, maar precies durf ik het niet te zeggen.”

Hij hoopt met Purmersteijn in ieder geval bovenin mee te draaien, in een competitie met nog veel onbekende tegenstander, omdat Purmersteijn overstapte van de zondag naar de zaterdag. “We weten inderdaad heel weinig van onze tegenstanders, alleen Volendam en De Dijk ken je een beetje. Maar dat kan ook een voordeel zijn: de tegenstanders weten ook niks van ons. Wij houden er wel van om zelf het spel te maken.”

Aanstaande zaterdag gaat Purmersteijn op bezoek bij VV Eemdijk.

Foto: John van Geenen

Send this to a friend