Daniël Schermer redt punt voor tiental Purmersteijn

Met tien man heeft zondag Hoofdklasser Purmersteijn tegen promovendus Hoogeveen een zwaar bevochten punt in de wacht gesleept. Vanwege een rode kaart voor Lester Aarsman speelde de ploeg van Martin van Ophuizen ruim een uur met een man minder. Daniël Schermer slaagde erin met twee treffers een punt veilig te stellen: 2-2.

Na de onterechte nederlaag in en tegen Silvolde hadden de Purmerenders in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen iets goed te maken. De thuisploeg begon gelijk goed. Na zes minuten werd een hard schot van Yassin el Yaakoubi gedeeltelijk gestopt door doelman Nick Borgman en in de rebound verdween de bal via het been van Daniël Schermer en de binnenkant van de paal alsnog in de handen van de keeper. Enkele minuten later was Schermer uit een voorzet van Alex Treuren wel trefzeker: 1-0.

Hierna zocht Hoogeveen de aanval en kwam in de vijftiende minuut op gelijke hoogte. Marco Hartman kreeg op de rand van het strafschopgebied iets teveel ruimte, draaide zich om en haalde vernietigend uit: 1-1. Vier minuten daarna kreeg Purmersteijn de volgende tegenslag te verwerken. Lester Aarsman verloor de controle over de bal en probeerde dit te corrigeren door aan de noodrem te trekken bij Björn Zwikker. Dat kwam hem op een rode kaart te staan.

Waar de daaruit volgende vrije trap niets opleverde (hoog over), slaagden de bezoekers er na een half uur wel in om aan de leiding te komen. Ook Shakki Mohamed mocht onbedreigd aanleggen voor een schot: 1-2. Het vervolg van de wedstrijd zag er voor Purmersteijn somber uit, al wist de thuisploeg ondanks het ondertal in het laatste deel van de eerste helft simpel overeind te blijven.

In het begin van de tweede helft had Hoogeveen de kans om uit te lopen. Purmersteijn-doelman Richard de Groot hield zijn ploeg echter op de been met twee fraaie reddingen op inzetten van Zwikker en Daniël Manning. Ook Purmersteijn kreeg bij uitvallen enkele kansen. In de zestigste minuut was zelfs de gelijkmaker gevonden. Opnieuw eindigde een voorzet van Treuren bij Schermer, die de bal hard in de hoek schoot: 2-2.

Het bleef een spannende wedstrijd die nog alle kanten op kon. Zo kregen de Purmerenders via El Yaakoubi (over) en Robbert Jan Orij (van richting veranderd) twee goede mogelijkheden. Vlak voor tijd mocht ook Hoogeveen het duel met tien man uitspelen na een tweede gele kaart voor Resmon Roemahlewang. Ondanks een klein slotoffensiefje van de bezoekers bleef het bij 2-2. Het is het eerste punt voor Purmersteijn dit seizoen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag Auwel Prins
Foto’s José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)