Danny Blind ziet AORC/Lebo Vastgoed winnen van Groene Ster

Voor de ogen van zo’n 125 toeschouwers, onder wie assistent-bondscoach Danny Blind, gaf een door blessures en schorsingen wel erg jeugdig AORC een prachtige start aan de tweede helft van het seizoen. Groene Stere werd in de Sporthallen Zuid met 8-5 verslagen.

De eerste minuten gaven een aarzelend begin van AORC te zien. Na zo’n twee minuten kwam Groene Ster door een misverstand in de verdediging zelfs op 0-1. Hierna kwam AORC echter steeds beter in de wedstrijd en dit resulteerde in de zesde minuut in de gelijkmaker: Mo Nouri trok vanuit het midden van de cirkel naar de rechterflank en gaf Appi el Azhari daarmee de gelegenheid een combinatie met hem op te zetten en de 1-1 aan te tekenen.

Het spel golfde hierna op een neer. Beide teams speelden fris, aanvallend en in een hoog tempo. Met nog zeven te spelen speelde Appi el Azhari de in de cirkel, met zijn rug naar het doel, staande Karim Ajnane strak aan. Deze krulde de bal bijna achteloos met buitenkant rechts in de linkerbovenhoek van het doel voor de 2-1. Een kleine 30 seconden later wist Groene Ster echter al weer de 2-2 aan te tekenen uit een uitgespeelde aanval.

goal AORC

In deze stand kwam iets meer dan 10 seconden later alweer verandering. Er werd een vrije trap aan AORC toegekend op de kop van de cirkel en deze werd door wederom Karim Ajnane via een geplaatst schot omgezet in de 3-2. Met iets meer dan een minuut te gaan werd wegens vasthouden opnieuw een tienmetertrap toegekend. Deze keer slaagde Karim Ajnane wel in zijn poging deze te verzilveren en was de 4-2 een feit. Daarmee was de ruststand nog niet bereikt, want uit een counter wist wederom Karim Ajnane de 5-2 te maken.

In de tweede helft bleken beide teams gelukkig voor het publiek weinig aan de aanvallende speelwijze veranderd te hebben. Een goede aanval van AORC werd in de tweede minuut afgerond met een snoeihard afstandsschot van Omar Tissoudali dat via de binnenkant van de linkerpaal het veld weer in sprong en waarschijnlijk de wedstrijd in het slot had gegooid. In plaats van 6-2 stond het enige minuten later 5-3 door een misverstand in de verdediging tijdens een snelle aanval van Groene Ster.

driss

De efficiëntie en concentratie leek hierna bij AORC even verdwenen. Mo Nouri verscheen alleen voor de Vlissingse Keeper, maar wist zich geen raad met deze kans en uit de volgende aanval scoorde Groene Ster met nog zeker 14 minuten te gaan de 5-4. Direct hierna vluchtte Mo Bouchibti terecht in een time out om zijn spelers weer bij de les te krijgen. Die had in ieder geval tot gevolg dat AORC de zaken verdedigend weer op orde kreeg, want het AORC-doel bleef de acht volgende minuten ongeschonden. Sterker nog, met nog zes en een halve minuut te gaan viel de 6-4 door een eigen doelpunt van Groene Ster na een scherpe voorzet van Omar Tissoudali.. De goed spelende Vlissingers gaven zichzelf echter nog niet gewonnen. En met zo’n drie minuten te gaan viel de 6-5 na een afstandsschot dat de verder prima keepende Ennes van Maasbommel tot verbazing van velen te machtig was. Gelukkig bekroonde Appi el Azhari zijn prima wedstrijd een minuut later met een schitterende 7-5  na een individuele actie. Het slotoffensief met een extra veldspeler mocht Groene Ster hierna niet meer baten. Het kreeg zelf nog in de laatste 30 seconden de 8-5 om de oren van Ilias Aynaou die bijna vanaf de eigen achterlijn het lege doel wist te vinden na de bal veroverd te hebben.

Na deze wedstrijd kan AORC weer voorzichtig omhoog kijken en hopelijk de opmars naar het linkerrijtje voortzetten. Wie weet wat er de tweede seizoenshelft nog mogelijk is, als het team met deze inzet en concentratie blijft spelen. De vrijwel foutloos spelende Karim Ajnane nam het team met zijn vier doelpunten duidelijk aan de hand. Omar Tissoudali was niet alleen verdedigend ijzersterk –langste sliding ooit vertoond in een zaalvoetbalwedstrijd- maar stond ook aanvallend zijn mannetje. En Appi al Azhari hoort in deze vorm gewoon in het eerste team thuis. Als Adil Salih, Driss el Hasnaoui en Soufiane Attahiri hersteld zijn en Zaïd el Morabiti en Pablo Blanco terug van hun schorsing, heeft Mo Bouchibti een luxeprobleem. Het gaat nog een hele klus voor hem worden om de optimale mix tussen jeugd en ervaring te vinden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)