Danny Hijzelendoorn bouwt aan ‘vriendenteam’ bij Pancratius zaterdag

Pancratius slaat na dit seizoen een andere weg in met het zaterdagelftal. Van een opleidingsteam zal de vierdeklasser na de zomer veranderen in een prestatieteam. Onder leiding van Danny Hijzelendoorn, hoofd jeugdopleiding en nu nog trainer van het tweede zondagelftal, willen de Badhoevedorpers omhoog.

“Na twee jaar bij de zondag 2 heb ik de ambitie om een eerste elftal te trainen”, zegt Hijzelendoorn over zijn switch. “Daarnaast wil ik graag mijn TC1 halen en krijg ik hiervoor als hoofdtrainer meer ervaringspunten dan bij een tweede elftal. Pancratius stelde vervolgens de zaterdag 1 voor, maar dat was geen optie voor mij. Ik vind het huidige team namelijk gewoon niet goed genoeg.”

Pancratius kondigde twee jaar geleden aan met een opleidingsteam op zaterdag te beginnen, maar de tussenstand na twee jaar is een laatste plaats in de vierde klasse C. “De insteek wordt volgend jaar ook anders. Ik ben bezig met een aantal vrienden die het leuk vinden om samen te voetballen. Spelers met wie ik vroeger heb gespeeld, van een hoog niveau die nu één keer in de week willen trainen. Zie het dus meer als een vriendenteam.”

Achter de schermen is de oefenmeester druk bezig om een selectie rond te krijgen voor volgend seizoen, samen met Edinho Lith (ex-Pancratius en HBOK) en Wouter Kloes (ex-Ajax en HBOK). “Met de club heb ik afgesproken dat ik in mei een definitief ja-woord geef als de selectie rond is. Ik denk dat er bijna of zelfs helemaal niemand over zal blijven, net zoals ik niemand zal verleiden uit de zondagselectie. Maar als deze jongens zelf de stap willen maken, staat de deur open.”

Hoewel de selectie nog niet rond is, legt Hijzelendoorn de lat al hoog voor volgend seizoen. “Ik verwacht dat wij promoveren. Het moet uiteindelijk een beetje hetzelfde worden als bij DCG zaterdag 1. Het wordt een vriendenteam dat ook nog wil presteren. Ik ben in ieder geval enorm ambitieus.”

Foto boven: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!