Home / Algemeen / Danny Schaperkotter stopt als trainer Chabab zaterdag

Danny Schaperkotter stopt als trainer Chabab zaterdag

Danny Schaperkotter heeft zijn taken als trainer van het zaterdagelftal van Chabab neergelegd. De 45-jarige oefenmeester liet zondag aan de spelersgroep weten te stoppen omdat hij de kracht en de passie niet meer op kon brengen.

In juni maakte Chabab bekend te starten met een zaterdagelftal, onder leiding van Schaperkotter. Hij vormde een geheel nieuw elftal voor de vierde klasse, dat uiteindelijk als opleidingsteam voor de zondagtak zou moeten gelden. Na tien wedstrijden bezit Chabab de achtste plaats in de zaterdag vierde klasse C.

De mentaliteit en het gedrag van de spelersgroep was de voornaamste reden voor het vertrek van Schaperkotter. Er zou een gesprek komen tussen de spelers en het bestuur van Chabab, maar zover is het niet gekomen. Omdat zijn plezier en motivatie afnamen, heeft hij voor zichzelf gekozen en besloten te stoppen als trainer van het zaterdagelftal.

Schaperkotter wilde er zelf niet op ingaan, zo liet hij weten. “Ik wil het hierbij houden. Om deze ervaring af te sluiten, wil ik geen commentaar geven op wat er is gebeurd.”