Dapper Arsenal vecht als leeuwen, Elinkwijk naar de halve finales

Het districtsbeker toernooi zit erop voor het Amsterdamse Arsenal. Een snelle goal, twee rode kaarten en een strafschoppenserie. Genoeg om over na te praten. Maar, bovenal genoot het publiek van een bij vlagen fantastische wedstrijd. De reguliere speeltijd leverde geen winnaar op (1-1), Elinkwijk maakte geen fout in de strafschoppenserie.

Glad veld

Dat Arsenal erin slaagde om met 1-0 te gaan rusten, was een prestatie op zich. Na vijfentwintig seconden bezorgde Kobe Wielkens zijn team een droom- en flitsende start. Zonder dat Elinkwijk er met één voet aan te pas kwam, stonden de Amsterdammers pijlsnel op voorsprong. Vijf minuten later moest de ploeg van trainer-coach Imro Wielkens een enorm bittere pil slikken. Capleton Muinguilo kreeg een direct rode kaart, na een op het oog onschuldige actie. ,,Het veld was glad door de regen en er leek na een glijpartij contact te zijn”, zag de oefenmeester van Arsenal op een afstandje.

Genoten

Het krachtsverschil tekende zich vanaf dat moment niet af. Elinkwijk, ooit een grote club in Nederland waar menig talent zich in de kijker speelde, wist zich geen raad met het overtal. Het schouwspel bleef boeiend, vond Wielkens. ,,Ik heb als trainer genoten, al waren we logischerwijze niet zo dominant als we zouden willen. Er was wel veel strijd- en wilskracht. We speelden natuurlijk niet tegen zomaar een ploeg. Elinkwijk had gerenommeerde ploegen als AFC’34, Ajax en Zuidvogels verslagen. Het is echt geen doorsnee derdeklasser.”

Tien tegen tien

Tot de vijfenzeventigste minuut kon Arsenal standhouden. Daarna wist Elinkwijker Djustin Louwaars de 1-1 binnen te schieten. In blessuretijd brak Wielkens, maker van het eerste doelpunt, door en Elinkwijker Faisal Attach moest aan de noodrem trekken. Direct rood, tien tegen tien. Veel maakte het niet meer uit, strafschoppen moesten een winnaar opleveren. Voordat het zover was, stuurde Elinkwijk-trainer Marco van der Meer zijn geheime wapen nog even snel van de bank. Hij wisselde zijn vaste keeper voor doelman Sam Rockx. Rockx wist één penalty te stoppen en bezorgde hiermee Elinkwijk de overwinning en een plek in de halve finales.

Geen ticket KNVB-beker

Uiteraard was er sprake van (lichte) teleurstelling bij Arsenal. Coach Wielkens relativeerde na afloop. ,,Het was een mooi prijsje geweest om het goede bekertoernooi kracht bij te zetten door ons te kwalificeren voor het grote toernooi. We hebben dit bekertoernooi lang beschouwd als verkapte oefenwedstrijden. De verwachtingen waren laag in het begin. We hebben sowieso clubgeschiedenis geschreven, want nog nooit zijn we zover gekomen met Arsenal. Wellicht was het in ons voordeel geweest als we een verlenging hadden gespeeld met de 1-1 stand en tien tegen tien. Maar goed, we kenden de spelregels. We hebben de kansen en mogelijkheden gehad om een grotere marge in te bouwen in de normale speeltijd. Ze maken een mooie 1-1 en in de strafschoppen serie was Elinkwijk gelukkiger. Samengevat ben ik een trotse trainer en zoals de voorzitter ook zei; we hebben de club goed vertegenwoordigd. Er is teleurstelling, maar het trotse gevoel overheerst. We gaan de mouwen weer opstropen en de koppies omhoog richting volgende week.”

Overige wedstrijden

Kolping Boys – Argon: 2-1

Hillegom – Huizen: 0-1

Donderdag 4 april:

FC De Bilt – Hollandia

Huizen kruist de degens met de winnaar van het duel De Bilt – Hollandia. Elinkwijk neemt het op tegen Kolping boys in de halve finale.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)