Dapper Nautilus kan Ouderkerk niet afhouden van vijfde overwinning

Ouderkerk heeft met een 5-0 overwinning op Nautilus de vijfde overwinning op rij geboekt in de zondag vierde klasse F. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden had Ouderkerk het best lastig tegen de bezoekers uit Amstelveen. Nautilus was dapper maar had het geluk niet echt aan haar zijde. Na een matige eerste helft wist Ouderkerk uiteindelijk na rust met ruime cijfers te winnen van de Amstelveners.

Ouderkerk creëerde in de eerste helft meer kansen dan Nautilus. Van der Linden, Meester en Scholte meldden zich voorin en werden dreigend, maar doelpunten bleven uit. Na 24 minuten spelen liet Nautilus zich voor het eerst echt zien. Een mooie voorzet vanaf links van spits Thierry Collard ging voorbij aan Ouderkerk-back Tim Baas, maar aanvaller Eus Oukoums kon de bal slechts schampen. De bezoekers uit Amstelveen wilden zich niet zomaar gewonnen geven en schuwden dan ook niet de duels. Zo nu en dan ging Nautilus wel over de schreef en dat kwam de ploeg op drie gele kaarten in de eerste helft te staan. Na één van deze charges moest Scholte zich laten vervangen door Melissen.

Tom Spronk Ouderkerk - Nautilus

In de 34ste minuut gaf Van Vliet een goede voorzet vanaf links waaruit Van der Linden net naast kopte. Drie minuten later werd Van der Linden aangespeeld in het strafschopgebied en legde af op Melissen die de openingstreffer binnen schoot (1-0). Vlak voor rust kreeg Ouderkerk ook nog een kans op 2-0. Laurent kwam goed mee op over links en gaf de bal op Rutger Baas. Zijn schot ging rakelings voorlangs. Even daarna leek de arbiter Nautilus aan de gelijkmaker te helpen. In een aanval van Nautilus kwam de bal onbewust tegen de arm van een verdediger van Ouderkerk. Leidsman Egner oordeelde dat het een bewuste handsbal was en wees naar de stip. De niet heel overtuigende strafschop van de Amstelveense aanvoerder Joe Trompert was een prooi voor Van Luyn.

Ouderkerk-doelman Remy van Luyn stopt de strafschop van Joe Trompert.

Na rust kwam Nautilus een paar keer dreigend opzetten, maar de Amstelveners faalden in de eindfase. Zo werd een sublieme pass van Mike Hollander niet op waarde geschat door spits Collard. Aanvaller Oukoums ontbrak het een keer aan zorgvuldige aanname, later werd zijn vlammende schot gered door Van Luyn. In de tweede helft speelde Ouderkerk onrustig en hanteerde het veel de lange bal. Nautilus voetbalde verzorgder maar had minder balbezit. Na een uur spelen kwam Ouderkerk op 2-0. Na een hakje van Van der Linden hield Spronk goed het overzicht. Zijn afleggen op Meester was de goede optie, want hij schoot de bal mooi gekruld in de rechterhoek. Nautilus speelde dapper maar gaf achterin veel ruimte weg. In de 81ste minuut maakte Ouderkerk aan alle onzekerheid een eind via Jerom Meester, die met een goed direct schot zijn tweede treffer maakte (3-0). Ouderkerk-invaller Wesley Wendel liet zich ook nog gelden. Hij met een hard schot het eindstation van een Ouderkerkse aanval waarbij Spronk de assist gaf (4-0). Het slotakkoord was voor Melissen, die na een vloeiende aanval via Laurent en Meester de 5-0 maakte.

Ouderkerk - Nautilus

“Je krijgt een penalty en dan moet je hem maken”, vindt Nautilus-trainer Van Zoghel. “In de tweede helft waren we wat sterker en kregen we een grote kans. Die vliegt er dan niet in. Dan blijft Ouderkerk gas geven en zijn de laatste twintig minuten lastig. We hebben de top zeven nu zo’n beetje gehad. We wisten dat de eerste acht speelronden lastiger zouden worden. De punten liggen er in november, dan moeten we het wel doen. Je moet je niet laten demotiveren door de nederlagen, al is dat natuurlijk heel moeilijk. Die jongens willen wel, dat zag je ook in de wedstrijd in de laatste minuten nog bij 5-0 achter. Mijn vaste linksback Steef van Kuijen ontbreekt nog door een enkelblessure. En zo zijn nog een paar. We proberen iedereen te sparen tot november.”

Verslag: Jordy Beukeboom
Foto’s: Karel Stevens