Home / Algemeen / Daryl van Mieghem doet oude club AFC de das om

Daryl van Mieghem doet oude club AFC de das om

Met twee treffers heeft Daryl van Mieghem zijn grote liefde AFC de das om gedaan in de tweede ronde van de KNVB beker (0-2). De aanvaller van Excelsior tekende voor beide treffers. Vlak en vlak na rust was hij trefzeker. Een publiekswissel, een kwartier voor tijd, maakte de dag van Van Mieghem compleet.

Al weken werd hij geconfronteerd met de wedstrijd tegen zijn oude club. Dat hij het maar even rustig aan moest doen. Dat deed hij dus niet. De kranten wisten hem de afgelopen dagen goed te vinden. het Algemeen Dagblad volgde hem zels een hele dag bij zijn oude club. Dat Van Mieghem, die regelmatig bij AFC gaat kijken, nog steeds met open armen bij AFC wordt ontvangen bleek wel na afloop toen het hele AFC-bestuur met hem op de foto wilde. Zijn trainer Marinus Dijkhuizen voelde het goed aan en gunde de snelle aanvaller een kwartier  voor tijd een publiekswissel. Een staande ovatie, ook van het AFC publiek, was het gevolg.

AFC liet zich zeker niet weg spelen door Excelsior, maar het niveau verschil, met name het veel hogere tempo, was te groot. De Amsterdammers probeerden het wel en kwamen af en toe nog wel in de buurt van het doel van Alesandro Damen maar echt in actie hoefde de keeper nooit te komen. Twee schoten van Marien Willemsen gingen hoog over zijn doel. Tien minuten voor rust kwam Excelsior verdiend op voorsprong.  Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Van Mieghem bij de eerste paal binnen getikt. Direct na de treffer kwam Mitchell Theuns in kansrijke positie, maar ook zijn schot ging over.

Na rust was het duel al snel beslist. Eerst werd een een doelpunt van Tom van Weert nog afgekeurd wegens buitenspel maar vijf minuten later gaf Van Mieghem de genadeklap.  Een diepe bal op de snelle aanvaller gaf hem vanaf de middenlijn een doortocht richting de zestienmeter. Waar hij dreigde buitenom te gaan draaide hij naar binnen en schoot met links in de lange hoek. Doelman El Abdellaoui was kansloos (0-2).

AFC kreeg nog wat kleine kansjes. Melvin Grootfaam was nog het dichtst bij een treffer, maar Damen redde op zijn inzet. In de laatste minuut van de wedstrijd raakte Carlo Reuver nog de paal voor de Rotterdammers. Van Mieghem was toen al lang gewisseld en had daardoor alle tijd om de felicitaties uit beide kampen in ontvangst te nemen.

Morgen een uitgebreid fotoverslag van AFC – Excelsior

Foto Mario Wormhoudt: Daryl van Mieghem staat de pers te woord