Dave Hertog leidt Pancratius met hattrick langs kansloos Altior

Pancratius zette tegenstander Altior zondagmiddag overtuigend met 5-1 opzij. De grote man aan de kant van de thuisploeg was Dave Hertog die met drie doelpunten een belangrijk aandeel had in de zege.

In het gevecht om de derde plaats in de tweede klasse leed Pancratius afgelopen donderdag dure punten tegen ASC (4-4). De Badhoevedorpers hadden daardoor iets recht te zetten tegen Altior. Ondanks het warme weer, dat op het kunstgrasveld voor vermoeide benen zorgde, begon Pancratius zeer fel aan de wedstrijd en kwam het direct tot een aantal mogelijkheden. Binnen vijf minuten leek Hertog de openingstreffer op zijn naam te zetten, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel.

De toon was echter gezet, want het was Pancratius dat de opponent met de rug tegen de muur aan zette en bovendien tot meerdere grote kansen kwam. Zo keerde Altior-doelman Jeroen Sassen twee pogingen van Hertog in een paar seconden, terwijl ook Dennis Dinkgreve en Tom van Egmond ongelukkig waren in de afronding. Na een klein half uur spelen kwam Pancartius alsnog op een voorsprong te staan. Van Egmond kreeg aan de linkerkant van het strafschopgebied de bal en schoot laag in de lange hoek raak: 1-0.

De ban was door het doelpunt gebroken, waardoor Altior het steeds meer op de aanval gooide en een aantal mogelijkheden kreeg. Ed van der Weijden was daarbij de gevaarlijkste man aan de zijde van de uitploeg. De aanvaller probeerde het meermaals van afstand, maar tot een doelpunt leidde het niet. Aan de andere kant van het veld lukte het Pancratius nog wel om te scoren. Hertog stond tussen twee verdedigers in en speelde hen via één kapbeweging eenvoudig uit. Vervolgens schoot hij schitterende in de rechterbovenhoek raak.

In de eerste minuut van het tweede helft zorgde dezelfde Hertog voor het derde doelpunt van de middag, waardoor Pancratius op rozen zat. Altior leek de strijd te hebben opgegeven, terwijl de Badhoevedorpers steeds eenvoudiger begonnen te voetballen. Het leverde een vierde treffer voor Pancratius op. De uitstekend spelende Hertog schoot eerst nog tegen Sassen aan, maar toen de bal eenmaal bij hem terugkwam schoot hij deze alsnog snoeihard tegen de touwen aan: 4-0.

Altior maakte vervolgens nog wel de aansluitingstreffer via Tom van der Weijden, maar het zorgde nauwelijks voor problemen bij Pancratius. De tweedeklasser speelde het duel simpel uit en kreeg het aan het einde van het duel ook nog voor elkaar om de vijfde treffer te maken. Bij een voorzet van Thom Leenen kwam de bal op het hoofd terecht van Bas Pel. De laatste speler stuurde de bal richting Sassen, die mis tastte en deze over zich heen het doel in zag verdwijnen: 5-1.

Danny Hijzelendoorn kon na de wedstrijd dan ook niets anders dan zeer tevreden zijn over zijn ploeg. “In de eerste helft vond ik echt iedereen goed spelen. Na rust ebde de energie wat weg, maar dat is misschien wel logisch met het warme weer en de stand die op het scorebord stond”, stelde de oefenmeester, die eveneens zeer content was met de prestaties van Hertog. “Hij maakte er inderdaad weer drie. Dave is in vorm, dus hopelijk prikt hij er de komende weken nog wat bij.”