Dave Seegers (CTO ’70): “Heb er vertrouwen in dat het goed komt”

Dave Seegers is al acht seizoenen trainer bij CTO ’70, maar zelden heeft de coach zo’n slechte start van het seizoen gehad als deze. De ploeg staat na tien wedstrijden stijf onderaan in de zonde vierde klasse F en het heeft zelfs nog geen punt weten te behalen. Ondanks de slechte resultaten heeft Seegers er vertrouwen in dat het seizoen nog te redden valt.

De oefenmeester heeft wel een verklaring voor de slechte resultaten van zijn ploeg. “We hebben dit seizoen nog geen één keer compleet kunnen trainen. Dat is vanaf de voorbereiding al een probleem. Veel jongens kunnen op dit moment niet trainen vanwege studie en werk. Dat is lastig omdat dat natuurlijk belangrijker is, maar als je geen uren maakt op het trainingsveld en andere clubs doen dat wel, verlies je wedstrijden. Daarnaast heb je weinig mogelijkheden om met elkaar te communiceren over situaties die zich voordoen in het veld.”

Ondanks de dramatische eerste periode is de coach optimistisch over het vervolg van het seizoen. “We worden nu natuurlijk gezien als het lachertje van de competitie, maar we hebben in een aantal wedstrijden ook wel wat pech gehad. In de wedstrijd tegen Aalsmeer bijvoorbeeld krijgen we twee goals tegen in blessuretijd waardoor we uiteindelijk nog verliezen. Ik denk ook dat wanneer wij compleet kunnen trainen, wij na de winterstop resultaten gaan boeken en echt niet hoeven te degraderen.”

Seegers houdt nog steeds vast aan het beleidsplan wat is verlengd tot 2019 en daarin staat dat de ambitie van de club is om een stabiele derdeklasser te worden. Hij geeft ook aan dat de club er aan werkt om de problemen van dit seizoen op te lossen. “We zijn zowel binnen- als buitenkamers hard aan het werk om te zorgen dat we sterker uit de winterstop komen en ons handhaven. Ook zijn we bezig om weer een A1 te krijgen zodat er talenten uit de jeugd kunnen doorstromen naar het eerste elftal. Uiteindelijk zie ik nog genoeg mogelijkheden voor de toekomst.”

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)