Home / Algemeen / Davey de Haze (De Dijk) doet stapje terug naar JOS/Watergraafsmeer

Davey de Haze (De Dijk) doet stapje terug naar JOS/Watergraafsmeer

Davey de Haze vertrekt na één seizoen bij De Dijk. De 20-jarige aanvallende middenvelder draagt volgend seizoen het shirt van JOS/Watergraafsmeer. Bij de eersteklasser (JOS degradeerde vorige week, red.) hoopt De Haze het vertrouwen terug te krijgen dat hij in Amsterdam-Noord is kwijtgeraakt.

Na een vervelend jaar aan de Schellingwouderdijk wilde De Haze voor zichzelf de juiste keuze maken. Daarom twijfelde hij ook na zijn ja-woord nog over JOS. “Ik ging er vanuit dat ze in de Hoofdklasse zouden spelen en wist niet zeker of ik trek had in de eerste klasse. Maar het blijft een aardig niveau, een leuke club en de trainer (Roy van der Mije, red.) liet duidelijk merken mij graag erbij te willen hebben. Dat heb ik ook eens nodig.”

Een weggegooid seizoen wil hij het niet noemen. Met grote verwachtingen kwam het Talent van 2015/16 naar De Dijk toe. “In de jeugd bij IVV en het eerste bij HBOK ging het mij altijd makkelijk af. Dit jaar heb ik gezien dat ik voor het niveau van De Dijk nog tekort kom op een paar punten. Het is belangrijk dat ik daar nu achter ben gekomen en er aan ga werken.”

De Haze had meer verwacht van dit seizoen, waarin hij slechts in een paar oefenwedstrijden in actie kwam voor de kampioen van de Derde Divisie. “De trainer vertelde mij dat ik geduld moest hebben. Voor de rest heb ik hem niet heel veel gesproken. Hij zag het niet in mij zitten. De selectie was goed en breed. Verder stond ik niet sterk omdat De Dijk het hele seizoen bovenaan stond en ik de tweede seizoenshelft niet heel goed speelde in het tweede elftal.”

In oktober kondigde hij al aan dat het beter zou zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe club wanneer hij geen minuten zou maken. De aanvallende middenvelder naast zijn oude clubs (HBOK en IVV, red.) ook contact met eersteklassers Alphense Boys en Breukelen. “Ik weet niet of ik het zag zitten vier keer in de week die kant op te rijden als ik weer zo’n seizoen zou krijgen. Daar zou ook veel tijd in gaan zitten omdat ik met zijn opa Rinus Israël een voetbalschool ga beginnen. JOS is toch in Amsterdam en in de buurt. De kans is hier groter dat ik aan spelen toe kom. Het wordt weer nieuw voor mij, maar ik hoop dat ik weer belangrijk kan zijn in een eerste elftal.”

Foto boven: Hans van Dijk

Send this to a friend