DCG na bizarre slotfase tegen United/DAVO veroordeeld tot de nacompetitie

Na een onwaarschijnlijk spannende ontknoping is het DCG toch niet gelukt om de nacompetitie te ontlopen. In de laatste speelronde in de zondag tweede klasse B verloor de ploeg van Danny van der Moot thuis met 3-4 van United/DAVO. Vlak voor tijd miste Don Day een penalty. Bijna tegelijkertijd maakte concurrent DSOV 1-2 bij Hooglanderveen, waardoor DCG toch nacompetitie moet spelen. De Haarlemmers plaatsen zich ook voor de nacompetitie, ten koste van ZSGOWMS, dat vandaag is gedegradeerd.

Trainer Danny van der Moot baalde: “Heel zuur. Daar hou je geen rekening mee. We hebben goed getraind. Maar als je zo de wedstrijd begint roep je het over jezelf af.” DCG begon inderdaad slecht aan de wedstrijd. De Amsterdammers keken al binnen het kwartier tegen een 0-2 achterstand aan. Spits Levy van Nispen scoorde twee keer van dichtbij. Tussendoor had zijn collega-spits Don Day een grote kans op de 1-1, maar de bal rolde net aan de verkeerde kant van de paal naast.

Foto Jeroen de Kock | Don Day had dé kans op de 4-4, maar miste een penalty vlak voor tijd.

Halverwege de eerste helft deed DCG wat terug. Een fraaie combinatie tussen Burak Bulduk en Bilal el Hajoui el Jaafari werd door laatstgenoemde afgerond: 1-2. Tien minuten later werd Levy van Nispen gelanceerd door Bruce Ket. Van Nispen was verdediger Ercüment Satar te slim af en rondde goed af, waardoor de marge weer twee werd. 1-3 was ook de ruststand.

In de tweede helft ging DCG op zoek naar de aansluitingstreffer. Vooral Don Day kreeg een aantal kansen hiervoor. De spits zag ook een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Maar het zat niet mee voor DCG. Keeper Desmond van der Moot moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door de 40-jarige Yassine Khmila. Hij stond koud in het veld toen hij een vrije trap van Anass el Khamlich verkeerd inschatte. Frencel Lewis kon binnenkoppen: 1-4.

DCG deed gelijk wat terug via Adil Jamal. De rechtsbuiten stuitte eerst op keeper Thijs Hofman, maar de rebound was wel raak. De ploeg van Van der Moot deed er alles aan om terug te komen in de wedstrijd. Invaller Damien Simson maakte er tien minuten voor tijd 3-4 van. Daarna kwamen er nog volop kansen op de 4-4. Joshua Koene schoot vanuit een vrije positie hoog over. Ook werd een doelpunt van aanvoerder Burak Bulduk afgekeurd, wederom wegens buitenspel.

Toch leek de gelijkmaker te komen, nadat Koene binnen de zestien meter de bal op de handen van een United/DAVO-verdediger schoot. Maar Hofman redde de inzet van Don Day. Bijna tegelijkertijd werd duidelijk dat DSOV 1-2 had gescoord bij Hooglanderveen, waardoor DCG toch nacompetitie moet spelen.

Foto Jeroen de Kock | Blijdschap na afloop bij United/DAVO, dat zich ten koste van ZSGOWMS plaatst voor de nacompetitie

Het is een zware domper voor Danny van der Moot, die hoopte dat het seizoen na vandaag klaar zou zijn. “We moeten door. Ik denk dat we een hele zware nacompetitie krijgen. De ploeg moet eerst opgelapt worden en dat zal wel een kluif zijn.” DCG moet donderdag aantreden tegen Martinus. Van der Moot weet nog weinig van de nummer vier van de derde klasse C. “Nee, nog helemaal niets. Ik heb er ook geen rekening mee gehouden. De trainer (Ron Gerlof, red.) was er wel. Maar het zal zwaar worden. Helemaal na zo’n teleurstelling. Het is de vraag hoe het team hierop reageert. Ik had gehoopt dat het seizoen afgelopen zou zijn, maar het had niet zo mogen zijn.”

Bekijk hier de andere uitslagen en de eindstand in de zondag tweede klasse B.

Bekijk hier het programma in de nacompetitie voor zondagteams.

Verslag: Koen Vanhellemont
Foto’s: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)