DCG freewhelend langs VVZA naar finale

DCG is nog één horde verwijderd van een snelle terugkeer in de zondag tweede klasse. Ondanks de zware omstandigheden had de ploeg van Senel Cebar geen kind aan VVZA. Bij rust stond het al 5-0, uiteindelijk werd er met 6-1 gewonnen.

Met de hitte en de laatste week Ramadan, waardoor de meeste spelers van DCG geen water mochten drinken, hoopte Cebar dat het ondanks alles goed zou aflopen. Dat gebeurde ook. Na veertig minuten kon de oefenmeester met een gerust hart plaatsnemen op de bank toen het scorebord een 5-0 voorsprong aangaf. Lesley van Dams, Zakaria Hdoudou (beide twee goals) en Cihan Kambur brachten de thuisploeg in een zetel. “Ik was echt hartstikke trots, petje af als je in deze situatie zo kan voetballen. We waren echt beter.”

Ondanks de ruime voorsprong probeerde Cebar de rust te bewaren. Zijn boodschap was helder: niet gek gaan doen en rustig de wedstrijd uitspelen. Omdat DCG wat gas terug kon nemen, werd de tweede helft gezapig. Een verder onmachtig VVZA slaagde er pas na ruim een uur spelen in om via Fabian Bakker iets terug te doen. De 5-1 was slechts een eretreffer. Een kwartier voor tijd bracht Bilal El Hajoui El Jaafari het verschil weer naar vijf goals. Met een mooie stift bepaalde de invaller tevens de eindstand op 6-1.

De Amsterdammers nemen het volgende week maandag (Tweede Pinksterdag) in de finale op tegen competitiegenoot IVV, op neutraal terrein. DCG heeft nog iets goed te maken van het 2-4 verlies eind april. “Die nederlaag zit bij sommige spelers diep. Zij zijn erop gebrand om revanche te nemen en willen wat rechtzetten. Aan hun ook om te laten zien dat het destijds een incident was.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG