Stephan Kalse zet V&V op 1-0 tegen DCG

DCG heeft niets in te brengen tegen V&V

DCG is niet alleen de naaste buurman van V&V maar er spelen inmiddels ook een paar ex-DCG-ers bij Vlug en Vaardig. Er was DCG dus heel wat aan gelegen om in het duel in de vierde klasse D een goed resultaat te boeken. En in zekere zin boekte DCG dat ook want als V&V maar een beetje scherper was geweest in de afronding, dan waren de dubbele cijfers ruim gehaald.

De verdediging van V&V gaf deze zaterdag helemaal niets weg. Het centrum, met de kopsterke mandekker Stephan Kalse en de gaten dichtende en opbouwend sterke Martin van der Meer, speelde foutloos. Dat gold ook voor rechtsachter Michiel van Tilburg, die regelmatig op kon komen en linksachter Wouter Oosterloo. Op het middenveld speelde Gert van Dijk weer een ijzersterke wedstrijd.

Stephan Kalse zet V&V op 1-0 tegen DCG
Stephan Kalse zet V&V op 1-0 tegen DCG

De eerste helft bleef lang doelpuntloos, ondanks het tiental goede mogelijkheden, waarvan een handvol voor spits Marvin Calor. Maar hij kopte een keer op de paal en een ziedend schot van Gerben Bolten ketste via de binnenkant van de paal weer het veld in. In de 39e minuut werd het dan toch 1-0 toen Stephan Kalse een hoekschop van Gerben Bolten onhoudbaar achter doelman Joran Schalwijk kopte. In vlak voor rust scoorde Mink Terpstra de 2-0, na weer een assist van Gerben Bolten.

Het spelbeeld in de tweede helft was hetzelfde als in de eerste helft. V&V viel aan, bleef kansen creëren en DCG kon er niet uitkomen. In de 57e minuut kreeg V&V een strafschop, toen Gerben Bolten gevloerd werd. Een overigens makkelijke gegeven penalty door de Engels sprekende jonge scheidsrechter Lopez Presa, die goed floot. Aanvoerder Dave Jansen schoot feilloos in.

Na een kwartier in de tweede helft kreeg Robert Slootweg van DCG zijn tweede geel en kon vetrekken. Inmiddels was DCG meer bezig met de scheidsrechter dan met het spel. Marvin Calor pakte in de 63e minuut dan eindelijk zijn doelpuntje mee, toen hij na aangeven door Marco Brouwer goed bij zijn tegenstander wegdraaide en van dichtbij inschoot.

Marvin Calor ziet zijn schot net naast gaan.
Marvin Calor ziet zijn schot net naast gaan.

DCG kreeg halverwege de tweede helft zijn eerste (en tevens laatste) kans, toen Wouter Oosterloo onder de bal door kopte, zijn tegenstander laag voorzette en Martin van der Meer de bal over het doel wist te werken. Uit de hoekschop werd weliswaar ingekopt, maar de scheids  floot terecht voor duwen.

Twintig minuten voor tijd kreeg V&V de tweede penalty, toen Marvin Calor gevloerd werd. Marco Brouwer miste. Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kon Gerben Bolten dan eindelijk zelf scoren, nadat hij vrij voor doel was gezet door Marvin Calor. Even later had hij zijn tweede kunnen scoren, maar wachtte te lang met schieten. En doelman Daniël Pommerel? Hij was de enige aan V&V-kant die een tamelijk vervelende middag had, want hij had niets te doen.

Verslag en foto’s Rien van Tilburg

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!