DCG komt niet in de problemen tegen Sporting Martinus

DCG heeft de eerste stap gezet richting lijfsbehoud in de zondag tweede klasse ten koste van Sporting Martinus. Na de 2-3 overwinning van afgelopen donderdag volstond een remise op eigen veld: 1-1. De ploeg van Danny van de Moot krijgt in de finale weer te maken met een derdeklasser. VVZA uit Amersfoort is de laatste horde die genomen moet worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat DCG snel een doelpunt wilde maken om de aspiraties van Sporting Martinus de kop in te drukken. De thuisploeg kwam er meerdere malen gevaarlijk uit. Dit leverde wat halve mogelijkheden op en schietkansen voor Bjorn van Breenen en Samir Bouttar. Van Breenen schoot naast en Bouttar vond de vuisten van Niels Wuthrich. Na dit stormachtige kwartiertje kreeg Sporting Martinus een beetje lucht.

Ramon Wismeyer leverde een aardige voorzet af en Ralph Jurka probeerde het met een volley. Hij raakte de bal echter totaal verkeerd waardoor de kans verloren ging. In een fase waarin eigenlijk weinig gebeurde kwam DCG toch aan de leiding. Een vrije trap aan de zijkant van het veld viel zomaar binnen in de korte hoek. Wuthrich rekende er duidelijk niet op dat Noureddine Harrouni het ineens zou proberen: 1-0.

Vlak voor de rust had DCG alle spanning uit het duel kunnen en misschien wel moeten halen. Van Breenen zag zijn inzet weer naast het doel gaan en ook Harrouni had de tweede op zijn schoen. Bilal el Hajoui el Jaafari dolde twee verdedigers en zijn voorzet kwam terecht bij de middenvelder die op een paar meter van het doel stond. Wuthrich was al gepasseerd maar Jesse Correira kon de bal net voor de lijn weghalen.

In de tweede helft leek Sporting Martinus weinig geloof meer te hebben in een goede afloop. DCG vond het wel best en zo kabbelde de wedstrijd rustig voort. Damien Simson zette Wuthrich nog wel aan het werk met een schuiver. Diezelfde Simson mocht een paar minuten later gaan douchen. De aanvaller van DCG verspeelde de bal op eigen helft en trapte Jan Sjerps vervolgens op zijn achillespezen. Scheidsrechter Broers trok direct rood. Zo kreeg Sporting Martinus weer een beetje hoop.

Met het inbrengen van de grote en sterke Niek Koning trachtte Ron Gerlof nog wat te forceren. Sporting Martinus had immers twee doelpunten nodig om een verlenging af te dwingen. Deze wissel wierp echter nauwelijks zijn vruchten af. Sporting Martinus kwam niet verder dan één treffer in blessuretijd. David Soesan kopte ongehinderd raak, maar dit doelpunt viel te laat. DCG hield stand en plaatste zich zo voor de finale van de nacompetitie.

Beelden en reacties verschijnen aan het begin van volgende week op onze site! Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag.

Foto’s: Alex van Elven