DCG krijgt klap te verwerken na forse nederlaag tegen VVZA

In de strijd om lijfsbehoud in de zondag tweede klasse is DCG hard onderuit gegaan in Amersfoort. Op bezoek bij derdeklasser VVZA kregen de Amsterdammers 3-0 klop en hiermee wordt het een hels karwei om deze uitslag 11 juni om te buigen. “Er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal, we staan 3-0 achter met de ‘rust'”, zo sprak DCG-trainer Danny van der Moot na afloop. “We hebben nu gewoon nog negentig minuten om het recht te zetten.”

Het elftal van de Amsterdammers was gehavend. Niet door blessures, wel waren er flink wat afwezigen. Enkele basiskrachten waren op vakantie gegaan, anderen zijn niet meer deel van de selectie, waarvan trainer Van der Moot al afscheid heeft genomen. Mourad Saalioua, Burak Bulduk en Adil Jamal waren niet aanwezig in Amersfoort en zullen ook niet meer terugkeren. “Alleen Adil heeft aangegeven niet meer te komen, maar waarom weet ik niet”, legt de oefenmeester uit. “Mourad wordt om tactische redenen gewisseld, loopt van het veld af en laat niets van zich horen en is niet te bereiken. Burak was mijn aanvoerder, is nu geblesseerd, maar is niet bij de groep en dat neem ik kwalijk, want het seizoen maak je af met z’n allen.”

Met de gehavende groep zou het dus een lastige middag worden, al begon de eerste helft redelijk evenwichtig. Kansen waren er nauwelijks, tot aan de 25e minuut en dat zou de openingstreffer betekenen. Michael Bakkenes bleef, na zichzelf te hebben vrijgespeeld, kalm en schoof de bal hard en laag linksonder in de hoek. Vlak daarna kreeg de thuisploeg nogmaals een grote kans, maar wist DCG-doelman Desmond van der Moot zich tot twee keer toe voor de bal te gooien.

De tweede helft begon met een volgende klap voor DCG. De 2-0 viel twee minuten na rust, uit een voorzet die achterin kon worden binnen gewerkt door Freek Rubrech. Daarmee werd het uitzicht op een resultaat in Amersfoort kleiner en kleiner voor de Amsterdammers. Kansen kregen ze nauwelijks, de aanvalspogingen strandden vaak al voor het echt gevaarlijk kon worden. Een harde uithaal van Shafin Madmar belandde op de vuisten van VVZA-keeper Rico Hensen. Tot veel meer kwamen de bezoekers niet. De thuisploeg kwam echter nog wel een keer tot scoren, na een cadeautje van de DCG-defensie. Lavanio Daniel kreeg de bal van Van der Moot, maar had weinig mogelijkheden én Bastiaan Tuenter in zijn rug. Die snoepte de bal af van zijn voet en had vrije doortocht naar het doel om de eindstand op 3-0 te bepalen.

De selectie was dus niet op zijn sterkst vandaag en dat neemt trainer Danny van der Moot mee in zijn teleurstelling. “Vandaag doet pijn, maar ik kan en mag deze groep niks kwalijk nemen”, doelt hij op de gehavende selectie. “We hebben gestreden, we hebben nu nog negentig minuten en ik wil het wel zien bij ons.” De oefenmeester is strijdvaardig. Ook al was de uitslag een klap, de hoop op een resultaat volgende week leeft nog. “Alles is nog mogelijk. Als we een goal in de eerste helft maken dan zeker. We geven pas op als het laatste fluitsignaal klinkt.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag.