Blijdschap bij DCG

DCG legt koploper Sporting Martinus op de pijnbank

DCG-spits Anass Benhammouch mocht zich zondagmiddag de matchwinnaar noemen. Hij zorgde met een typische spitsengoal voor de enige treffer van de middag en bezorgde de koploper uit Amstelveen hoofdpijn: 1-0. De DCG trein is gaan rijden en gaan vol vertouwen de komende periode in.

De titelstrijd in de zondag tweede klasse is ongemeen spannend. De lange tijd ongenaakbaar geachte koploper Martinus ging zondag op de ‘pijnbank’ bij DCG: 1-0. De formatie van trainer Tom Verhoek oogde te flets en ging met kopzorgen naar huis.

Spanning terug: DCG legt koploper Martinus op de pijnbank

Ronduit matig was het wat Martinus liet zien, tegen een ploeg die als een piranha om zich heen beet in het eerste halfuur. Met een lepe goal zorgde Benhammouch dat de kwetsbaarheid van de koploper genadeloos blootlegde in de eerste helft: 1-0. Dat bleek tegelijk de winnende treffer van de zondagmiddag.

Tom Verhoek: “Ik denk dat wij de wedstrijd vooral in de eerste helft verloren hebben. DCG begon echt heel sterk aan de wedstrijd. Wonnen alle duels en streden voor iedere meter. De tweede helft waren wij de bovenliggende partij en een aantal keren dicht bij een doelpunt. Broos Krijger kreeg een goede kans, Anthony Dean raakte de lat en in de laatste seconde heeft DCG-keeper Marcel Ons een wereldredding op de kopbal van Siem Klok. Wij zijn de eerste plaats nu kwijt en gaan voor het eerst sinds lange tijd jagen in plaats van achtervolgd te worden.”

Ibrahim el Mahdioui, trainer-coach van DCG zag een mooie wedstrijd en vond terug waar hij mee bezig was geweest: “Onze jongens hebben met de passie en energie gespeeld die ik voor ogen had. We zijn allemaal liefhebbers, we willen winnen en deden dat zonder al te veel tactiek. We kennen de kwetsbaarheid van Martinus en dat hebben we zeker in de eerste helft laten zien. We vonden een manier om hun te kraken. We konden dat alleen niet continu volhouden. We hebben laten zien dat we er waren en er toe doen. We willen dit graag doorzetten. We hebben lange tijd met veel wisselingen te maken gehad. Het zat ons niet altijd mee. Ik denk dat onze trein nu pas echt gaat rijden. Na rust had Martinus de overhand. Ze hadden ons onder druk. We bleven primair compact staan en konden de ballen goed verwerken. Wij gingen ook weer wat meer vooruit spelen, als we de kans kregen. We hebben het gewoon heel goed gedaan als team zijnde.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programm in de zondag tweede klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)