DCG verzuimt tweestrijd met Sporting Martinus vroegtijdig te beslissen

DCG houdt het dit seizoen graag spannend. Misschien iets te spannend. De ploeg van Danny van der Moot had met anderhalf been al in de volgende ronde van de nacompetitie voor lijfsbehoud kunnen staan, maar verzuimde de wedstrijd dood te maken. Sporting Martinus profiteerde hiervan en heeft ondanks een 2-3 nederlaag nog een kans.

“Als wij hier met 2-6 of 2-7 winnen, mag Martinus helemaal niks zeggen. Dat is ook het euvel dit seizoen. Wij moeten een wedstrijd doodmaken, al is het ook een beetje inherent aan de ploeg die wij hebben”, meent Van der Moot. De oefenmeester was allang blij dat zijn ploeg zich zo oprichtte na de deceptie van zondag toen een gemiste strafschop van Donny Day het lot trof over de Amsterdammers. “Terugkijken heeft geen nut meer, want wij kunnen het toch niet meer terugdraaien. Het mooie aan voetbal is dat je het altijd recht kan zetten.”

De veerkracht van DCG werd ook door Sporting Martinus op de proef gesteld, want binnen drie minuten hadden de Amstelveners een voorsprong te pakken. Joël Cornwall was zijn directe tegenstander te slim af en schoot de thuisploeg al vroeg aan de leiding: 1-0. Halverwege de eerste helft had de aanvaller ook de kans op de 2-0, maar mikte hij te hoog.

Sporting Martinus controleerde de wedstrijd en gaf weinig weg tegen DCG. Met een gelukje kwamen de gasten na 37 minuten op gelijke hoogte. Uit het niets verdween een vrije trap van Noureddine Harrouni in het doel van Martinus: 1-1. De gelijkmaker was het teken voor DCG om door te pakken. Vlak voor rust was diezelfde Harrouni de aangever op Bilal El Hajoui El Jaafari, die de ruststand op 1-2 bepaalde.

Na de rust was het één en al DCG dat de klok sloeg. Vlak na de hervatting leek aanvoerder Samir Bouttar de wedstrijd te beslissen toen hij iets teveel ruimte kreeg om uit te halen: 1-3. “Het was niet goed bij ons”, was het oordeel van Martinus-trainer Ron Gerlof over de tweede helft. “DCG heeft aardige voetballers staan, had toch iets meer pit en won de duels op het middenveld. Dan krijg je het moeilijk en kom je niet aan voetballen toe.” DCG liet het echter na om van de return zondag een formaliteit te maken. Ercüment Satar zag zijn kopbal gepakt worden, een schot van El Hajoui El Jaafari werd gekraakt door een verdediger en Martinus-doelman Niels Wuthrich redde fraai op een halve volley van Bouttar.

Waar de beslissing uitbleef voor de Amsterdammers, deed Sporting Martinus nog iets terug. Eerst ontsnapte DCG aan een handsbal van doelman Yassine Khmila, buiten zijn strafschopgebied, waarbij de thuisploeg geen vrije trap kreeg. Een vrije trap een paar minuten later leverde wel de 2-3 op via Cornwall. Daardoor kan de return zondag op Sportpark Ookmeer toch iets spannender worden dan DCG had gehoopt. Gerlof: “Ik heb tegen de jongens gezegd: het is 2-3, er is nog van alles mogelijk. Wij hebben onszelf een kans gegeven en die willen wij ook pakken. Maar lukt het niet, dan hebben wij alsnog een mooi seizoen gedraaid.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)