De Dijk bekert door na zege op Breukelen

Door een 0-3 overwinning op en bij FC Breukelen heeft De Dijk zich geplaatst voor de eerste knock-out ronde in de strijd om de districtsbeker. Het was de tweede zege in de beker voor de ploeg van Ale van der Zee en Marco van Galen. Menzo, Lindenbergh en Kaars maakte de doelpunten.

Omdat Fortuna Wormerveer met 5-2 won van CSW hebben beide teams met drie punten ook nog kansen om ook door te bekeren. Dat houdt in dat de gestaakte wedstrijden van afgelopen week beiden nog gespeeld moeten worden. De Dijk moet derhalve toch aanstaande woensdag naar CSW in Wilnis om het restant van zestien minuten uit te spelen bij een stand van 0-1.

In de wedstrijd tegen FC Breukelen overheerste De Dijk, dat in de zevende minuut de score had kunnen openen, maar Harry Zwarthoed kon een mooie kopbal net niet verzilveren. Ruim een kwartier later lukte Damien Menzo dat wel, toen hij sterk in balbezit kwam en keeper Turksma passeerde (0-1).

Het overwicht hield aan en na ruim een half uur spelen was het opnieuw raak. Tim Ruder brak door vanaf de linkervleugel maar werd gevloerd in het strafschopgebied. Routinier Olaf Lindenbergh schoot vanaf 1de strafschopstip 0-2 binnen. Tim Ruder moest zich helaas laten vervangen, omdat bij die val zijn schouder uit de kom was geraakt.

In de tweede helft bleef De Dijk het spel bepalen. Het duurde tot de 79e minuut alvorens invallerDennis Kaars uit een doeltrap van Michel van Kampen de eindstand op 0-3 bepaalde.

De Dijk speelt woensdag nog het restant tegen CSW en aanstaande zondag gaat het echte werk beginnen in de hoofdklasse. De Dijk speelt dan thuis tegen Westlandia.