De Dijk bewijst zichzelf ook tegen ONS Sneek een slechte dienst

Na de 0-0 van vorige week tegen hekkensluiter Noordscheschut heeft De Dijk wederom geen goede zaken gedaan in de strijd om handhaving. Op bezoek bij concurrent ONS Sneek werd met 2-0 verloren en dat was niet nodig geweest.

De Amsterdammers lieten in de eerste helft zien prima te kunnen voetballen en hadden ook diverse kansen om de score te openen. Zo stuitten Amir Riffi en Dihailey Darnley beiden op doelman Tristian Boersma. Bij rust stond er echter nog een 0-0 stand op het scorebord, maar direct uit de kleedkamer kreeg De Dijk een aantal zeer goede mogelijkheden om alsnog op 0-1 te komen. Obed Kwofie kwam na een solo oog in oog met Boersma, maar hij wist het net niet te vinden. Ook Sammy Gemmel was dicht bij de openingstreffer, maar raakte de paal.

Op driekwart kantelde de wedstrijd en was het juist Sneek dat de leiding nam. Invaller Steyn Potma werd weggestuurd door Han van Dijk. Steyn ging het strafschopgebied in, waar De Dijk aan de noodrem moest trekken. De bal ging op de stip en Wesley Tankink zette zijn ploeg op voorsprong. Daarna ging De Dijk uit alle macht op jacht naar de gelijkmaker, maar weer bleek Boersma een sta in de weg, voor Hjalmar Oomens en Gemmel. Ook goalie Max Klink ging meerdere malen mee naar voren om de 1-1 te forceren, maar uiteindelijk werd het juist nog 2-0 via Steyn Potma.

Ondanks de nederlaag staat De Dijk nog steeds boven de streep, maar Buitenpost én ONS Sneek hebben nu evenveel punten. Het worden dus nog vier spannende weken voor de ploeg van André Teuling, die volgende week Flevo Boys ontvangt. Bekijk hier alle de stand en het programma in de Hoofdklasse Zaterdag B