De Dijkt boekt in blessuretijd eerste seizoenszege

De Dijk heeft zaterdagmiddag de eerste zege van het seizoen geboekt. Tegen Berkum werd met 2-1 gewonnen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse zaterdag B

Na zeven minuten spelen kwam het eerste gevaar van De Dijk. Na een voorzet vanaf de rechterkant nam Mylan Polman de bal in één keer op zijn pantoffel. Het schot verdween over de goal van Berkum. Na enkele kleine kansen voor de bezoekers kwam De Dijk op voorsprong. Een actie vanaf de rechterzijde was het startpunt. Feyo Glim gaf een splijtende pass, waardoor er een scrimmage ontstond voor het doelman Huib Veruink ontstaan. Doelman Veurink wist zijn hand nog tegen de bal te krijgen. Uiteindelijk verdween de bal wel in het doel, wat tot grote vreugde bij De Dijk leidde. Het doelpunt kwam op naam van Hussam Dowaah.

Wel wist Berkum in minuut 38 gevaarlijk uit te breken. Vanaf de middenlijn wist Johnsen Bacuna los te komen van zijn tegenstanders. Op snelheid stak hij het veld over. De voorzet werd met een hand gekeerd. De rebound kon worden gestopt door Lassane Nikiema. Bij het uitverdedigen leverde De Dijk-verdediger Daan Pruim de bal in bij Jonathan van Marle van Berkum. Voor hem was het een koud kunstje om doelman Niekema te verschalken: 1-1.

Direct na rust leek Berkum op voorsprong te komen. Een corner zorgde voor gevaar: bij de tweede paal kopte Berkum op de lat. In de minuten daarna zetten de bezoekers aan. Zo leek het zestienmetergebied van De Dijk een flipperkast. Uiteindelijk wist Nikiema de bal te pakken. In minuut 56 vuurde Chris van der Meulen een kanonskogel af, dit schot werd met een goede reflex gestopt door de doelman van de thuisploeg. Het laatste halfuur kwam De Dijk beter in de wedstrijd Mohamed Akhayad stuurde Polman diep, die legde terug op Glim. Het schot kon gekeerd worden door de keeper van Berkum. Snel volgden meer kansen, eerst schudde Polman een verdediger van zich af. Echter legde hij de bal niet goed af. Daarna schoot De Jong nog naast.

Het laatste kwartier volgde kansen aan beide kanten. Vooral De Dijk zette aan. De blessuretijd brak aan en de 1-1 ruststand stond nog op het scorebord. Een vlammend schot spatte uiteen op de paal. Polman kon de rebound binnen te tikken. Door de 2-1 heeft De Dijk de eerste overwinning van het seizoen binnen. Bovendien dragen de Amsterdammers de rode lantaarn ook niet meer. Weliswaar op doelsaldo staat De Dijk nu veertiende.