De Dijk blijft overeind bij JOS Watergraafsmeer

In de zondag hoofdklasse heeft De Dijk stand weten te houden in de derby bij en tegen JOS Watergraafsmeer. De Dijk won uiteindelijk met 1-2 en blijft zo in het spoor van koploper Vlissingen en klimt zelfs naar de tweede plaats door het puntverlies van Magreb’90.

Onder herfst-achtige omstandigheden op sportpark Drieburg heeft JOS Watergraafsmeer de derby  van De Dijk met 1-2 verloren. Gezien het spelbeeld was dat onverdiend, een gelijkspel was op zijn plaats geweest. JOS Watergraafsmeer begon de wedstrijd met veel mutaties door blessures en schorsingen, maar ondanks dat werd het een toch aantrekkelijke derby. De Dijk was in de eerste helft de bovenliggende ploeg en JOS Watergraafsmeer domineerde in de tweede helft de wedstrijd.

Ruder

De Dijk pakte vanaf het begin het initiatief en was veruit de gevaarlijkste ploeg. Keeper Mitchel Dijkstra moest een aantal keren tot het uiterste gaan om zijn doel schoon te houden. Hij had geluk dat in de achttiende minuut een schot van Moaad El Aakel op de paal belande, maar ook JOS Watergraafsmeer kreeg een paar goede mogelijkheden. Echter, ook zij kregen de ballen niet tussen de palen. Het was voor de toeschouwers ondanks de heftige regen een vermakelijke eerste helft omdat beide ploegen de wil hadden om te winnen en gezien hun inzet kon een doelpunt niet uitblijven. Op slag van rust was het Moaad El Aakel die door een dekkingsfout in de verdediging van JOS Watergraafsmeer de bal in de uiterste hoek schot en De Dijk op een verdiende 0-1 zette.

Foto Ron Beense: Moad EL Aakel heeft De Dijk zojuist op voorsprong gezet
Foto Ron Beense: Moad EL Aakel heeft De Dijk zojuist op voorsprong gezet

Na rust was het JOS Watergraafsmeer die de wedstrijd naar zich toe probeerde te trekken door het bal tempo op te voeren. Daar hadden zij succes mee omdat De Dijk zich inliet zakken en JOS Watergraafsmeer het spel liet maken, loerend op de counter. Kansen kwamen er voor JOS Watergraafsmeer, alleen ontbrak het aan een beetje geluk. Zo raakte Thierry van der Kooye in de 50e minuut de paal en kopte Paul Bekker de bal net naast. De wedstrijd leek gespeeld nadat de mee opgekomen vleugelverdediger Giovanny Sabajo de bal steen hard in de linker boven hoek schoo, onhoudbaar voor de uitstekend keepende Mitchel Dijkstra: 0-2.

Foto Rob Beense: Giovanny Sabajo viert zijn treffer nadat hij De Dijk op 0-2 heeft gezet
Foto Rob Beense: Giovanny Sabajo viert zijn treffer nadat hij De Dijk op 0-2 heeft gezet

 

Als men dacht dat JOS Watergraafsmeer zich daar bij neer zou leggen, hadden ze het mis. De doelrijpe kansen volgden zich snel achter elkaar op, maar het duurde nog tot de 70e minuut voordat JOS Watergraafsmeer iets aan de achterstand deed. Met een mooie steek pass van Thierry van der Kooye stelde hij Paul Bekker in staat om de 1-2 te scoren en dat deed de JOS Watergraafsmeer spits uiterst  bekwaam. Hij bracht daarmee de spanning in de wedstrijd terug. De Dijk kon zich alleen nog beperken door te verdedigen en had niet meer de kracht om iets van een aanval er uit te persen. Voor JOS Watergraafsmeer was de tijd te kort om er nog een puntje uit te slepen en gingen de noord Amsterdammers met de winst naar huis.

Kijk op de klassenpagina van de hoofdklasse voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Verslag Martin van Zurk
Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!