De Dijk blijft uiteindelijk overeind tegen JOS Watergraafsmeer

De Dijk heeft in de zondag Hoofdklasse A de tweede plaats verdedigd. De ploeg van Marco van Galen en Ale van der Zee was in de Amsterdamse derby met 1-2 te sterk voor JOS/Watergraafsmeer.

Op eigen veld begon JOS Watergraafsmeer erg slecht aan de wedstrijd. De ploeg van Sander Middelbeek was in de eerste helft in geen velden of wegen te bekennen en het was daarom ook wachten op een treffer van De Dijk. Het was uiteindelijk Kevin Huijsman die met een prachtige bal Damian Menzo wist te bereiken. Zijn strakke bal stelde Dennis Kaars in staat om van dichtbij de 0-1 op het scorebord te brengen.

JOS verloor in het eerste bedrijf van de wedstrijd veel duels en De Dijk domineerde het spel. Eerst was Harry Zwarthoed met een kopbal dichtbij een treffer en even later kreeg ook Ruder een goede kans op de 0-2. Ondanks het matige spel van JOS in het eerste deel van de wedstrijd, bleef de ploeg van Middelbeek op de been en duurde het tot de 43ste minuut voordat De Dijk erin slaagde om de score uit te breiden. Harry Zwarthoed was met een prachtige lob verantwoordelijk voor de 0-2 waardoor De Dijk met een comfortabele voorsprong de kleedkamers mocht opzoeken.

Foto Rob Beense: Harry Zwarthoed viert zijn wonderschone treffer

Na rust kwam JOS steeds beter in de wedstrijd en zat de ploeg uit Amsterdam-Oost er een stuk feller. Zo kreeg de thuisploeg kansen op de aansluitingstreffer. Die kwam er uiteindelijk ook toen Tom de Lange na een vrije trap van Maurice Renger van dichtbij raak kon koppen. Zo goed als De Dijk in de eerste helft speelde, zo slecht was het spel af en toe in de tweede helft. De gasten rekenden zich na een goede eerste helft al rijk, maar JOS speelde in het tweede bedrijf een stuk beter en liet zien dat het goed konden opboksen tegen een sterke tegenstander als De Dijk.

Foto Rob Beense: Teddy Janssen (r) in duel met Olaf LIndebergh

Het opportunisme van JOS werd tot tweemaal toe bijna beloond toen eerst Ian Keith Refos met een kopbal en vervolgens Patrick Lokken met een schot dichtbij de gelijkmakker kwamen. Tim Ruder kreeg na 75 minuten de kans de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar de aanvaller moest zijn meerdere erkennen in keeper Colby Harmon waardoor JOS in leven bleef.

Foto Rob Beense: Tom de Lange (l) vocht verbeten duels uit met Bilal Ched-Dadi

In de slotfase was het Lokken die met een rake kopbal de paal nog wist te raken en De Dijk met de schrik vrij kwam. Daarna kregen beide ploegen geen kansen meer waardoor De Dijk met drie punten Sportpark Drieburg kon verlaten. De Dijk speelde een zeer goede eerste helft maar kon de score niet ver genoeg uit breiden waardoor JOS in leven bleef. Na een slechte eerste helft herstelde JOS zich goed en had het de pech dat de bal van Lokken op de paal belande. Daardoor bleven ze uiteindelijk met lege handen achter.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Rob Beense/Martin van Zurk