De Dijk
Eerste overwinning is een feit!

De Dijk boekt broodnodige eerste winst op Zwaluwen Vlaardingen

De Dijk-trainer Regillio Simons riep het de laatste weken, na opnieuw een zure nederlaag, meerdere keren: het geluk valt een keer de goede kant op. “We zijn goed bezig, een overwinning komt steeds dichterbij”. Zaterdag in Vlaardingen tegen Zwaluwen gebeurde dat. De Dijk maakte geen persoonlijke fouten, hield zelf ‘de nul’ en prompt pakken de Amsterdammers de eerste zege van het seizoen.

Het heeft even geduurd, maar in de eenentwintigste competitiewedstrijd van het seizoen heeft De Dijk dan eindelijk z’n eerste overwinning geboekt. Slachtoffer van de dadendrang van de hekkensluiter werd Zwaluwen, dat met 0-1 ten onder ging op het eigen sportpark.

De zege brengt weer een beetje hoop in de Amsterdamse harten, hoewel de achterstand op Jodan Boys (vijftiende) en SC Feyenoord (veertiende) nog altijd respectievelijk veertien en vijftien punten bedraagt.

Doelrijpe kansen bleven lang achterwege in de eerste helft, maar in de laatste dertig minuten van de wedstrijd, de tweede helft was al ruimschoots aan de gang, brandde het plots los. Zwaluwen bleef wel de bovenliggende partij, maar doordat het zelf heel erg slordig was, De Dijk goed druk op de bal hield, kwam het niet of nauwelijks tot fatsoenlijke doelpogingen. Rani Babiker velde het vonnis en zette zijn team op voorsprong. Met een kanonskogel- zoals PSV-er Ibrahim Sangaré eerder deze week liet zien tegen Ado Den Haag – liet hij Zwaluwen doelman Boy de Jong volstrekt kansloos. De Dijk kwam verder niet zo vaak in het stuk voor, maar slaagde er toch in de zege over de streep te trekken.

“We hebben inderdaad wel goed gespeeld. Het team maakt echt stappen. De kwaliteit van de spelers blijft zoals deze is, dat zal wel stabiel blijven. We hebben eigenlijk een zelfde soort wedstrijd gespeeld als je de vergelijking maakt met de afgelopen weken. Het verschil zat in het uitblijven van de persoonlijke foutjes. Ik vond de tegenpartij bij vlagen erg slordig, maar dat kan ook aan ons spel liggen. We krijgen vaker de complimenten, zo ook vandaag”, aldus een opgeluchte Simons.

Het slotoffensief van Zwaluwen leverde vervolgens niets meer op. Door de nederlaag is Zwaluwen nu gezakt naar plek 13 op de ranglijst. De Dijk blijft op de laatste plek met vijf punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde divisie A.