Home / Algemeen / De Dijk – Buitenpost kent geen winnaar

De Dijk – Buitenpost kent geen winnaar

Twee weken terug pakte De Dijk de eerste driepunter van het seizoen en kwam het puntentotaal op 4. Op het eigen sportpark werd Berkum met 2-1 verslagen. Dit weekend stond de wedstrijd tegen het Friese Buitenpost op het programma. De bezoekers hadden voorafgaand aan het duel evenveel punten als De Dijk. De wedstrijd was voor beide ploegen dus erg belangrijk.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Buitenpost. Na een verkeerde pass van De Dijk konden de gasten omschakelen. Met een snelle combinatie dook Rob Dijkstra op in de zestien van De Dijk. Doelman Lassane Nikiema kon het schot van Dijkstra vangen. Het duel werd gedurende de eerste helft vooral op het middenveld gespeeld. Beide ploegen wilden aanvallen, maar de bal werd steeds afgepakt of verspeeld wanneer de aanvallers werden ingespeeld. Voor de pauze kwam Buitenpost op een 0-1 voorsprong. Doelman Lassane liet een voorzet uit zijn handen glippen, hierdoor kon Ricky Weening van Buitenpost de openingstreffer maken.

Viktor Bánki bleef na de rust achter in de kleedkamer van De Dijk. Steef Borgman was zijn vervanger. Door het inbrengen van Borgman zakte Hussam Dowaah een linie terug. Met 52 minuten op de klok wist De Dijk op gelijke hoogte te komen. Spits Mylan Polman wist de bal beheerst achter de doelman te schuiven. Aan de goal ging een aanval via meerdere schijven vooraf.

Met een katachtige reflex keerde De Dijk-doelman Nikiema een inzet van Weening. De doelman tikte de bal met een hand net over de lat. Nikiema bleef belangrijk voor de Amsterdammers. Met nog een kwartier te spelen keerde hij nog goed een schot van de Friezen. Dowaah verliet na 77 minuten het veld, Leon Schipper was zijn vervanger. Schipper ging linksbuiten spelen, waardoor Jordan de Jong terugzakte naar het middenveld. Hjalmar Oomens lepelde de bal over de Friese verdediging, de lob van Borgman verdween over het doel. In minuut tachtig kreeg De Dijk de grootste mogelijkheden van de wedstrijd. Na knullig balverlies van Buitenpost, was het prijsschieten voor De Dijk. Echter kreeg de thuisploeg de bal er niet in. De bal verdween uiteindelijk via het lichaam van een Buitenpost-verdediger over de achterlij. De Jong viel vlak voor het eind van het duel uit met een blessure, Dennis Tomassetti was zijn vervanger. De slotfase van het duel liet Buitenpost meer van zich zien, echter verdedigde Nikiema uitstekend het doel. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Na afloop kon De Dijk trainer Kees Oostermeijer leven met het resultaat. “Dit was één van onze mindere wedstrijden. Het resultaat is uiteindelijk prima, beide teams hadden kunnen winnen. Wel hadden we de 2-1 moeten maken.” Volgende week zaterdag neemt De Dijk het in Amsterdam Zuid op tegen Swift. Zaterdag was NSC Nijkerk met 5-0 te sterk voor Swift.

Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de hoofdklasse te zien.

Foto: Orange Pictures

Send this to a friend