Doelpuntloos gelijkspel De Dijk

Op een zonnig Sportpark Schellingwoude stond een belangrijke wedstrijd op het programma: De Dijk ontving Berkum. Beide ploegen zouden goede zaken doen met de buit van drie punten. Echter eindigde het duel doelpuntloos gelijk: 0-0. Waardoor geen van beide ploegen weet te profiteren van het puntverlies van concurrenten.

Zowel bij thuisploeg als de bezoekers waren er de nodige afwezigen, waardoor er de nodige wijzigingen werden doorgevoerd in de basisopstellingen. Vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat zowel De Dijk als Berkum wilde winnen. In de eerste tien minuten drong Berkum de Amsterdammers achteruit, al snel wist De Dijk dit te pareren. De wedstrijd werd op middenveld uitgevochten, met de nodige stevige duels. De arbiter liet dit toe, wat de wedstrijd ten goede kwam. In de eerste helft werd linksbuiten Abraham Misehouy meermaals gezocht. Hij was met zijn acties de gevaarlijkste speler bij de thuisploeg. Ondanks zijn acties, kon hij niet zijn teamgenoten in stelling brengen. De kleedkamers werden met een 0-0 tussenstand opgezocht.

Na de pauze zag de wedstrijd er eigenlijk hetzelfde uit. Er werd op het middenveld gestreden, maar zowel Berkum als De Dijk kon geen vuist maken en tot doelrijpe kansen komen. Wel waren de Amsterdammers de bovenliggende partij, kansen waren er onder meer voor Soufiane el Bousklati en Obed Kwofie. Alleen werd de doelman van Berkum niet getest.

In het laatste kwartier zette De Dijk Berkum echt onder druk. De bezoekers verspeelden veel slordig de bal, waardoor de Amsterdammers konden aanvallen. Alleen wisten de gastheren niet te scoren. Na meerdere minuten blessuretijd floot scheidsrechter Visser voor het eind van de wedstrijd. Wel kreeg Berkum-speler Chris van der Meulen nog tweemaal geel en dus de rode kaart.

“Vind dat wij misschien wel een heel klein beetje meer recht hadden op de overwinning”, aldus De Dijk-trainer Andre Teuling na de wedstrijd. De oefenmeester zag zijn team in de laatste fase niet de juiste keuzes maken. Waardoor de thuisploeg geen grote mogelijkheden heeft gecreëerd. Maar De Dijk gaf verdedigend niets weg. Volgende week gaat De Dijk op bezoek bij DETO. Bekijk hier de overige uitslagen, stand en het programma van de Hoofdklasse zaterdag.