De Dijk doet weer mee om de titel na treffers van Tayeb

Hoofdklasser De Dijk heeft een meer dan goed weekend achter de rug. De Amsterdammers wonnen zelf met 0-2 bij DOSKO in bergen op Zoom door twee treffers van Chakib Tayeb en zag de complete top drie vervolgens punten verspelen.

Chakib Tayeb was absoluut de grote uitblinker bij De Dijk. De snelle en behendige aanvaller nam beide treffers voor zijn rekening. Daarnaast zorgde hij voor constante dreiging. De Dijk speelde bijna een uur met een man minder omdat Robert Verschraagen direct de rode kaart kreeg. Trainer Juan Fernandez Coto: “ Er lag ene speler van hun op de grond en vervolgens stuurt de scheidsrechter Verschraagen weg met rood omdat hij nagetrapt zou hebben. Het sloeg helemaal nergens op. Nu maar hopen dat de straf voor hem meevalt. Helaas was er geen TV aanwezig zodat wij hadden kunnen aantonen dat er niets aan de hand was.”

Ook met tien man was De Dijk de bovenliggende partij. Coto liet iedereen een linie zakken. Ruder kwam op het middenveld terecht. Amanda werd verdedigende middenvelder en Wiltenburg kam centraal achterin te spelen. Coto: “We gingen een soort 4-3-2 systeem spelen met Tayeb en EL Amraani als snelle spitsen. Dat pakte hele goed uit.”

Vooral Tayeb was ongrijpbaar voor de defensie van DOSKO. Vijf minuten voor rust maakte hij een actie, passeerde zijn tegenstander en schoot diagonaal prachtig binnen. Na rust wiste de ploeg uit Bergen op Zoom niet wat het moest doen met een man meer op het veld.  Coto” We hadden het alleen veel eerder af moeten maken. Tim Ruder ging twee keer alleen op de keeper af. Die had gewoon moete scoren.”

Doelman Michel van Kampen  kreeg weinig te doen, maar als hij in actie moest komen reageerde hij attent. Pas drie minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. Tayeb  zorgde, na wederom een individuele actie, voor de 0-2 eindstand.

Door het gelijkspel van koploper Koninklijke HFC en de nederlagen van Westlandia en Quick, klimt De Dijk nu naar de vijfde plaats. Met nog zeven wedstrijden te gaan bedraag de achterstand op de eerste plek nog maar vijf punten. Zondag  speelt De Dijk thuis tegen DHC. Coto: “ Er zijn nog zeven ploegen die kampioen kunnen worden. Iedereen kan iedereen verslaan. Het zal een leuk slot van de competitie worden.”

Kijk voor alle uitslagen op de klassenpagina van de Topklasse.

Foto archief Rob Beense: Chakib Tayeb wordt gefeliciteerd na een treffer