De Dijk doet zichzelf tekort met nederlaag tegen Westlandia

De Dijk is het seizoen in de hoofdklasse niet goed begonnen. Tijdens de openingswedstrijd van de competitie verloor de ploeg van Ale van der Zee en Marco van Galen met 1-2 van Westlandia. De Amsterdammers verspeelde een 1-0 voorsprong.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg De Dijk een penalty tegen. De inzet van Remon van Bochoven werd door Stephan Veenboer gepareerd, waardoor De Dijk met de schrik vrij kwam. Daarna was het de beurt aan De Dijk om het doel van Edgar Leerdam onder vuur te nemen. Dennis Kaars was in de 26ste minuut dichtbij de openingstreffer na een voorzet van Mostapha el Aamrani. Enkele minuten later was het wel raak toen debutant Harry Zwarthoed de bal vanuit de kluts in de voeten kreeg, zijn man uitspeelde en de bal in de goal schoof (1-0).

Foto Rob Beense: Veenboer stopt al vroeg in de wedstrijd de strafschop van Bochoven
Foto Rob Beense: Veenboer stopt al vroeg in de wedstrijd de strafschop van Van Bochoven

De Dijk had in de eerste helft het betere van het spel en liet bij vlagen heel aardig voetbal zien. Ook Westlandia kwam er in het eerste bedrijf mondjesmaat uit maar liet zich vooral in de duels aftroeven door de ploeg uit Amsterdam-Noord. Toch werd voor rust nog wel de gelijkmaker gemaakt nadat Patrick Batist met een verwoestend afstandsschot de bal dwars door het net heen schoot en keeper Veenboer volledig kansloos liet (1-1).

duel Dijk Westlandia

In de tweede helft kwam Westlandia beter uit de startblokken maar was het toch De Dijk dat de eerste kans kreeg. Na een prachtige actie van Aamrani kreeg Kaars de bal net niet in het doel. Even later kreeg Kaars opnieuw een goede mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar opnieuw kwam hij niet tot scoren.

Foto Rob Beense: Chakib Tayeb ziet zijn schot worden geblokt

Terwijl De Dijk haar kansen niet wist te maken was het aan de andere kant van het veld wel raak. Na een corner van Jessie van de Burg kopte invaller Jordy de Wit de bal tegen de touwen. De Dijk ging daarna met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar in de resterende twintig minuten van de wedstrijd werd de ban niet gebroken. Zo verloor De Dijk in de eerste wedstrijd van het seizoen met 1-2 van Westlandia.

Foto Rob Beense: Ook Dennis Kaars wist tegen Westlandia niet tot scoren te komen

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse zondag.