Home / Algemeen / De Dijk en koploper Urk in evenwicht
Nieuwe nederlaag voor De Dijk

De Dijk en koploper Urk in evenwicht

Op Sportpark Schellingwoude ontving De Dijk SV Urk, de koploper van de Hoofdklasse zaterdag B. Na negentig minuten voetballen stond de brilstand nog op het scorebord en behaalt De Dijk, net zoals vorige week, een punt.

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan het aftasten, wel kregen de bezoekers van Urk steeds meer de bal. De Dijk-trainer Andre Teuling zag zijn ploeg in de eerste helft niet echt in gevaar komen. Wel schoot Urk-speler Jelle de Boer de bal van afstand op de bovenkant van de lat. Gedurende de tweede helft begon Urk opportunistischer te spelen, de bezoekers gingen de lange bal meer hanteren. Tien minuten voor tijd raakte Urk nogmaals de lat. De Dijk was enigszins uit positie waarna de bal tegen het aluminium werd gekopt. Oefenmeester Teuling zag de thuisploeg in de slotfase nog twee goede kansen krijgen. Maar geen van beide ploegen wist te scoren.

Na de wedstrijd was de trainer van De Dijk erg tevreden met het resultaat. “Urk is echt een goede ploeg, maar we hebben een heel goed resultaat behaald. We hebben Urk ontregeld, tot frustratie van de tegenstander. Wel hebben we dat op faire manier gedaan, met hard werken. Qua inzet was het helemaal top.” In aanloop naar de wedstrijd had Teuling zijn spelers voorbereid op de komst van de koploper. “Verdedigend stond het goed, daar besteden we ook veel aandacht. Ook zorgde het team ervoor dat Urk niet tot het eigen voetbal van hoog drukzetten kwam.” De spelers van De Dijk probeerde er ook voor te zorgen dat de ‘verkeerde’ spelers van Urk aan de bal kwamen, zodat de bezoekers minder gevaar konden stichten. “Daardoor kwam Urk niet aan het eigen spel toe, de tegenstander moest dat anders voetballen. Wij kwamen in onze kracht daardoor.”

Teuling: “We hebben de goede lijn doorgezet, alle lof aan de spelers. Er staat echt een team op het veld.” Volgende week speelt De Dijk geen wedstrijd, er wordt immers niet gevoetbald in de hoofdklasse. Wel staat volgende week het jubileumweekend op het programma. De Dijk bestaat 100 jaar, klik hier om meer te lezen.

Bekijk hier de overige uitslagen, standen en het programma van de zaterdag Hoofdklasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)