Home / Algemeen / De Dijk gaat kansloos ten onder bij DVS’33
Foto: Orange Pictures

De Dijk gaat kansloos ten onder bij DVS’33

De Dijk heeft opnieuw een flinke tik te verwerken gekregen. Nadat de ploeg van Kees Oostermeijer vorige week een 2-0 voorsprong uit handen gaf tegen SteDoCo (2-4 nederlaag, red.), gingen de Amsterdammers nu hard onderuit op bezoek bij titelkandidaat DVS’33: 6-0.

In Ermelo was Maurice de Ruiter de grote man voor de thuisploeg. Binnen drie minuten volleerde hij strak raak om De Dijk op een 1-0 achterstand te zetten. Twintig minuten later stond het zelfs 3-0. De Ruiter krulde een vrije trap, buiten het bereik van doelman Axel Weitz, in de hoek en Olivier Pilon rondde een fraaie aanval goed af. “Elk foutje wat we maakten, werd direct afgestraft. Daar kunnen we van leren”, zei Oostermeijer na afloop. “Na de 3-0 is het geen wedstrijd meer geweest. Zij waren heer en meester, wij moesten de schade beperken.”

Nog voor de rust maakte Pilon er ook 4-0 van. “Bij zo’n achterstand is het overleven. De tweede helft zijn we met frisse koppen erin gegaan en hebben we ook kansen gekregen”, blikte de oefenmeester terug. Deze waren niet aan Kubilay Koylu en Zakaria Bourik besteed. Uiteindelijk liep DVS’33 door twee treffers van De Ruiter uit naar 6-0.

Na de eerste twee wedstrijden staat De Dijk puntloos onderaan in de Derde Divisie. “Zo’n nederlaag hoort bij de weg naar volwassen worden in de Derde Divisie”, benadrukt Oostermeijer. “Tegen Harkemase Boys en SteDoCo hebben we het goed gedaan, dus we kunnen het wel. Daar halen we ons zelfvertrouwen uit. Maar als het even tegenzit, moeten we wel de strijd aangaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Foto: Orange Pictures

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)