Home / Algemeen / De Dijk gaat oerwoudgeluiden tot op de bodem uitzoeken

De Dijk gaat oerwoudgeluiden tot op de bodem uitzoeken

De wedstrijd tussen De Dijk en Fortuna Sittard (4-7 na verlenging) werd gisteren ontsierd door schermutselingen op de tribune. Aanleiding waren de oerwoudgeluiden die supporters van De Dijk maakten richting Fortuna-invaller Seku Conneh. De club stelt een onderzoek in.

Scheidsrechter Laurens Gerrits besloot daarop het duel in de 69ste minuut tijdelijk te staken. Het gebeuren haalde later op de avond alle landelijke media. Mario Been en Ronald de Boer spraken er in de studio van FOX schande van dat dit nog gebeurde op de voetbalvelden. Ook op Twitter veroordeelde veel mensen de oerwoud geluiden.

Ton Langelaar, voorzitter van De Dijk, werd woensdagavond al door diverse media gebeld. Na een nachtje slapen veroordeelt hij de actie van de jeugdige De Dijk aanhangers. Langelaar: “Het gaat om een of twee personen en niet zoals de media meldt dat het om massale spreekkoren gaat. Wij gaan dit tot op de bodem uitzoeken en zullen mensen straffen als we precies hebben achterhaalt wat er gebeurd is. We ontkennen niets. De TV beelden spreken voor zich. Wel kan ik melden dat er niet gevochten is op de tribune, maar dat het zicht gelukkig beperkt heeft tot duw- en trekwerk.”

Langelaar ontkend dat de KNVB al een onderzoek heeft aangekondigd. Langelaar: ” RTV Noord-Holland meldt, maar wij weten nog van niets. Ook op het wedstrijdformulier staat daar niets over. Dit geeft wel een vieze nasmaak aan een mooie avond.”

De club stelde zojuist een persbericht op en plaatste die op haar website. Daar meldt de club het volgende: “Het bestuur van ASV De Dijk betreurt het ten zeerste dat de vereniging door het maken van oerwoudgeluiden door een of twee jongeren op de tribune ernstig in diskrediet is gebracht. Het bestuur stelt een onderzoek in naar dit voorval en zal, indien deze jongeren lid zijn van ASV De Dijk, passende maatregelen nemen.”