Met de teamspirit is niets mis bij De Dijk

De Dijk gaat onderuit bij koploper Kloetinge

Asv De Dijk speelde een prima wedstrijd in de vierde divisie tegen koploper Kloetinge, maar moest uiteindelijk zijn meerder erkennen in het Zeeuwse: 2-0. De ploeg van scheidend coach Andre Teuling kreeg aan het begin van de eerste en de tweede helft een doelpunt te verwerken op sportpark Wesselopark en kon deze twee snelle tegenslagen niet meer omzetten.

De missie was duidelijk. De Dijk komt ook steeds dichterbij een overwinning. De Zeeuwen wilden juist hun koppositie behouden, spelen tegen een ploeg dat nog geen overwinning heeft geboekt moet doorgaans geen obstakel zijn. Een week nadat de Zeeuwen de nummer één-positie hadden veroverd werd hekkensluiter De Dijk met 2-0 verslagen. De kersvers koploper Kloetinge liep zaterdagmiddag tegen een klassiek lastige middag aan. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen is groot in punten, maar niet in daden. De Amsterdammers verzamelden één puntje en verloren elf keer. Kloetinge kreeg daarentegen nog geen enkele keer een nederlaag te verwerken.

Kloetinge nam zaterdagmiddag als snel de leiding. Jefry Dijkstra sloeg als een duiveltje uit een doosje toe en maakte de 1-0.  Kloetinge speelde verder een matige eerste helft, De Dijk verweerde zich heldhaftig en verkocht zijn huid duur. De Dijk creerde niet heel veel kansen, maar gaf ook nauwelijks iets weg. En dat gaf óók hoop. De hoop een punt of meer vervloog toen Kloetinge ook in de tweede helft al snel het net vond. Zeven minuten waren er nodig om tot de 2-0 te komen, topscorer Ruben de Jager was de afmaker. De zege voor Kloetine kwam niet in gevaar, maar overtuigend was het niet. De Dijk stapte teleurgesteld van het veld, maar ook met gepaste trots.

Coach Teuling: “Wij hadden een flinke rol in hun matige wedstrijd. Om te beginnen misten wij veel spelers en speelden met jongens die normaliter geen basis spelers zijn. Ik vind dat wij mede daarom al een maximale prestatie hebben geleverd. We spelen tegen de koploper, die hebben wij het erg lastig gemaakt. Twee beslissende momenten aan het begin van beide helften hebben een resultaat tegen gewerkt. Ik wil echt een compliment voor mijn ploeg uitdelen. Natuurlijk, we hebben te weinig kansen gehad. Met Amir Riffi en Didhailey Darnley hebben we twee goede, maar ook jonge aanvallers. Keuzes herkennen en de juiste beslissingen nemen, dat is ook ervaring opdoen. We zijn gevaarlijk, krijgen vaak meer mogelijkheden dan kansen maar we moeten dan nog echt die eindstap gaan maken. Na de 2-0 was het game over, maar we geven nooit op. We zijn absoluut geen verslagen ploeg. Ook al hebben we maar één punt. We knokken en laten bij vlagen goed voetbal zien. Daar houden we ons aan vast, we gaan echt nog wel winnen en punten pakken. Wie weet waar we nog allemaal toe in staat zijn als we een serie kunnen neerzetten.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde divisie A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)