Archieffoto: Rob Beense

De Dijk geeft Achilles’29 een oorwassing

In de Tweede Divisie heeft De Dijk met maar liefst 6-1 weten te winnen van Achilles’29. In een tijdsbestek van tien minuten scoorde het, na de tweede gele kaart van Marijn de Kler, zelfs vier keer.

Na de midweekse bekerzege op HHC en de koppeling aan het ‘grote’ Ajax in de tweede ronde van de KNVB beker was Achilles’29 (dat voor de beker won van NAC) op papier niet de meest makkelijke tegenstander, maar vanaf de eerste minuut liet de ploeg van Jochem Twisker zien dat er vandaag in Amsterdam niets te halen viel.

Al na twee minuten was het raak toen Alje Wiltenburg doelman Plattel in de verre hoek klopte. Loukili kwam drie minuten later niet goed uit met zijn passen anders was de wedstrijd al snel beslist geweest. Achilles werd overrompeld in het eerste kwartier. Aan de andere kant trad doelman Jeroen Verhoeven goed op bij een inzet van Niek Versteegen na een steekbal van Niels Wouters.

Een fout van Tim Ruder, die te kort terugspeelde op Verhoeven, zorgde na ruim een half uur spelen onverwachts voor de gelijkmaker. Wouters zat er tussen en gaf Verhoeven geen schijn van kans (1-1).

Het spelbeeld na rust was identiek aan de eerste helft. Opnieuw was het na twee minuten raak; nu klopte Ruder Plattel in de verre hoek (2-1). Nog geen minuut later had Wouters de kans op de gelijkmaker. Verhoeven zat er echter goed bij. Uit de corner die daarop volgde kopte Omid Popalzay op de lat. Het was het laatste gevaar van de ploeg van Eric Meijers. De tweede gele kaart voor Marijn de Kler (na een overtreding op Tony Tol) deed de rest.

Twintig minuten voor tijd zorgde Loukili op aangeven van El Gourari voor de 3-1. Tien minuten later viel de mooiste treffer van de middag. Via een hoogstandje van invaller Achmed Ahahaoui kwam de bal via Ruder bij linkervleugelverdediger Kevin Westmaas. Die stuurde Plattel het bos in en schoot vervolgens de 4-1 binnen. Twee minuten later (79ste minuut) maakte Tayeb de 5-1 nadat Zwarthoed de uit zijn goal gekomen Plattel had omspeeld. De zesde treffer ontstond nadat Ruder de paal had geraakt en de terugspringende bal via Felomina over de lijn rolde.

Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties van De Dijk – Achilles’29. Klik hier voor alle uitslagen, het programma en de stand van de Tweede Divisie

Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)