Home / Algemeen / De Dijk: “Geen basis meer om verder te gaan met Twisker”

De Dijk: “Geen basis meer om verder te gaan met Twisker”

De Dijk besloot op maandagavond per direct afscheid te nemen van trainer Jochem Twisker. De tweededivisionist had niet de overtuiging dat Twisker de juiste persoon is om het tij te keren en de Amsterdammers van degradatie te behoeden.

Van de laatste elf wedstrijden verloor De Dijk er acht. Het zorgde voor twijfels bij het nieuw aangestelde zondagbestuur. “Dan ga je jezelf afvragen: biedt het spel perspectief? Nee, dat werd er niet beter op”, zegt bestuurslid Said Bentohami. “Natuurlijk heeft iedereen met de situatie van de afgelopen weken te maken gehad, het stoppen van een aantal spelers en alle onzekerheid. Wij hadden niet de overtuiging dat hij het tij kon keren.”

Gisteren was er een gesprek met Twisker, aangevraagd door de trainer om het over versterkingen te hebben. “Wij wilden dat gesprek afwachten om te kijken naar zijn houding. In de situatie waarin wij nu zitten, heeft deze selectie een trainer nodig die het onvoorwaardelijke vertrouwen heeft in de groep. De financiële middelen laten het niet toe om er nog spelers bij te halen, dus stelde ik hem de vraag: zie jij het nog zitten in deze groep? Daar kreeg ik geen overtuigend antwoord op. ‘Het wordt een heel lastig verhaal’.. Daar sprak geen vertrouwen uit en daarom is er geen basis meer om verder te gaan.” In datzelfde gesprek kreeg de oefenmeester te horen dat hij kon vertrekken.

De Dijk staat momenteel op de vijftiende plaats in de Tweede Divisie. Die plek betekent aan het eind van de rit nacompetitie voor lijfsbehoud. De club hoopt donderdag, voor de laatste training in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen hekkensluiter TEC (zondag), een interim-trainer voor de groep te hebben staan.

Foto: Rob Beense