De Dijk genadeloos afgetroefd door Quick

De Dijk is in de hoofdklasse tegen een harde nederlaag aangelopen. Koploper Quick uit Den Haag won aan de Schellingwouder Dijk met maar liefst. Af en toe leek het wel een foutenfestival bij de thuisploeg. “Die worden in de hoofdklasse keihard afgestraft”, zei trainer Juan Fernandez  Coto na afloop. Vanavond volgt er een samenvatting en reacties.

“ We hebben verdiend verloren. Ik kan er niets anders van maken”, vervolgt Coto na de afstraffing tegen Quick. Na de vier tegen doelpunten vorige week tegen De Zouaven mocht doelman Michel van Kampen vandaag weer vier keer vissen.

Foto Reinoud Buijs: Jeroen Brand kopt vlak voor rust de 0-1 binnen

In de eerste helft kon de thuisploeg zeker mee in het spel van de koploper. De Amsterdammers hadden zelfs meer balbezit en waren dreigender. Vooral Moustapha El Aamrani was af en toe ongrijpbaar. Het leverde hem meerdere mogelijkheden op.  Quick was echter een stuk effectiever met de kansen die ze kregen.

Na iets meer dan een kwartier haakt Robert Verschraagen  Yousef El Baouchi. De door mevrouw De Jong toegekende strafschop werd door Samir Oulhani echter knullig naast geschoten.  In het eerste bedrijf kreeg ook Kevin van der Geest nog een niet te missen kans en schoot EL Baouchi nog tegen de paal.  Pas vlak voor het rustsignaal werd Van Kampen voor het eerste geklopt. De corner van Marc Bolshoff werd door de lange Jeroen Brand in de verre hoek ingekopt. Zowel de defensie als Van Kampen zagen er niet goed uit.

Foto Rob Beense: Ook Tim Ruder kon niet voor voldoende gevaar zorgen

De tweede helft is nog tien minuten oud of Steven de Kruijff kan alleen op Van Kampen af. De middenvelder schoot echter naast. Maar het schudde De Dijk niet echt wakker. Aanvallend , toch een van de sterkste punten van het team, kwam er niet aan te pas. Acties smoorden en het moraal zakte weg.  El Aamrani had alles om kunnen draaien als hij na aangeven van Tim Ruder de gelijkmaker had gemaakt.

Foto Rob Beense: Mostapha El Aamrani was het dichts bij een treffer voor De Dijk

Het gebeurde niet en Quick was simpelweg veel effectiever. Na een fout van Van Kampen kon De Kruijff de 0-2 maken. Het geloof bij de ploeg van Coto was toen weg. Ondanks dat er nog meer dan een half uur te spelen was.  De 0-3 volgde snel en was bijna identiek. Eerst verspeelde Chakib Tayeb knullig de bal aan Robin Janmaat (broertje van Feyenoord speler Darryl). De rechtsback stoomde op, gaf goed voor en Van Kampen schoot de bal vervolgens tegen De Kruijff aan.

Nadat Ruder vijf minuten voor tijd nog de eer kon redden maar doelman Sander van der Toorn o zijn weg vond, was het na een snelle en goed uitgevoerde counter 0-4 door El Baouchi.

Foto Reinoud Buijs: Trainer Juan Fernandez Coto ziet zijn ploeg weer vier doelpunten tegen krijgen

Een samenvatting van de wedstrijd en de reacties van Wiltenburg, De Heus en trainer Coto ziet u rond een uur of acht op onze website. Later ook nog foto’s!

Kijk voor alle uitslagen , de stand en het programma op de pagina van de zondag hoofdklasse.