Home / Algemeen / De Dijk glijdt uit tegen DHC
Foto Rob Beense: Olaf Lindenberg heeft het aan de stok met Romano Denneboom

De Dijk glijdt uit tegen DHC

In de zondag Hoofdklasse A heeft De Dijk haar tweede thuisnederlaag van het seizoen geleden. DHC was met 1-3 te sterk. Doelman Stephan Veenboer kreeg de rode kaart. De Dijk ziet koploper Westlandia uitlopen naar een riante voorsprong van tien punten.

De Dijk mocht vanaf het eerste fluitsignaal het spel maken van de gasten. De thuisploeg had veel moeite om door de Delftse muur heen te komen. De keiharde wind maakte het er ook niet makkelijker op. Chakib Tayeb en Tim Ruder kwamen in kansrijke positie maar konden DHC-doelman Mark Smith niet op de proef stellen. DHC counterde naar hartenlust maar kwam het dichtst bij een doelpunt door een afstandsschot van Jordy Brouwer, die de bal ineens op de slof nam. Veenboer zag de bal tot zijn opluchting over het doel gaan. Op slag van rust kopte topscorer Dennis Kaars net over en Harry Zwarthoed zag zijn poging stranden in de handen van Smith.

Tayeb

In de tweede helft ontbrandde het duel. Veenboer kwam te laat en haalde Djerreld Muntslag neer op de rand van het strafschopgebied. De doelman moest dit bekopen met een gele kaart. De toegekende vrije trap werd binnengeschoten door Serhat Koksal. De Dijk kwam deze tik niet meer te boven. Frank Schilder kwam nog wel dichtbij de gelijkmaker maar hierna zakte De Dijk steeds verder weg. Na een aantal mogelijkheden voor DHC ging de ongelukkige Veenboer weer de fout in. Hij haalde de doorgebroken Jordy Brouwer neer met als gevolg een strafschop en zijn tweede gele kaart. Jeffrey van Roon maakte geen fout en passeerde Michel van Kampen vanaf de stip.

Denneboom en Van Kampen

De Dijk trachtte nog wat te forceren met het inbrengen van Mostapha el Aamrani en Damien Menzo maar ook zij wisten het net niet te vinden. Ex-prof Romano Denneboom strooide nog meer zout in de wonden door de 0-3 binnen te schieten. Dennis Kaars redde vlak voor tijd de eer voor De Dijk. Met zijn kopbal bracht hij zijn seizoenstotaal op dertien treffers. Helaas leverde zijn doelpunt geen punten op deze middag.

Denneboom neer 2

Door de nederlaag kan de ploeg van Marco van Galen en Ale van der Zee even niet meer aan het kampioenschap denken. Het ziet ook andere ploegen, waaronder DHC en OFC, dichterbij komen. De Dijk moet volgende week op bezoek bij degradatiekandidaat SDO.

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: Rob Beense

 

Send this to a friend