De Dijk haakt af in strijd om titel na nederlaag tegen Quick

In de zondag hoofdklasse A heeft De Dijk in de slotfase een zeker lijkende zeg uit handen gegeven. De ploeg van Juan Fernandez Coto stond tien minuten voor tijd nog met 1-0 voor maar twee treffers binnen twee minuten zorgde voor een 2-1 nederlaag. Boshoff en El Baouchi scoorden voor de thuisploeg. Mostapha EL Amraani deed dat namens De Dijk.

In Den Haag herhaalde het zich voor de zoveelste keer dit seizoen: Het missen van kansen! De Dijk had het grootste deel van de wedstrijd de bal in haar bezit. Domineerde en kwam in de 71ste minuut op voorsprong door Mostapha El Amraani. In minuut 77 en 79 scoorden Quick via Marc Boshoff (vrije trap) en Youssel El Baouchi en dropen de Amsterdammers als nog af met een nederlaag. Voor De Dijk rest nu alleen nog de derde periode en de strijd om de beker waar de kwartfinale in het verschiet ligt.

Foto Rob Beense: El Amraani heeft De Dijk op voorsprong gezet
Foto Rob Beense: El Amraani heeft De Dijk op voorsprong gezet

In de eerste helft liet Quick zich ver inzakken en was De Dijk de bovenliggende partij met veel balbezit en druk op de tegenstander. Toch was de eerste kans voor de thuisclub toen Fouad Karami de bal verloor en Samir Oulhani rakelings naast schoot. De Dijk voerde de druk op en liet uit een combinatie tussen Chakib Tayeb en Tim Ruder een kans onbenut. Na twintig minuten kwam Quick even onder de druk uit en miste een tweede grote kans toen Yousef El Baouchi goed profiteerde van de geboden vrijheid en uitstekend in schoot. Gelukkig voor De Dijk wist Alje Wiltenburg de bal van de doellijn te glijden.

Quick - De Dijk 2-1 (0-0) 16 feb 2014 zo Hfd.kl.KNVB (8 van 18)Even later leek toch De Dijk weer de score te openen toen Ivo de Heus een toegekende vrije schop gekeerd zag door een uitstekende reflex van keeper Toon van der Sander, die daarna ook de rebound van Xavier Amanda stopte.

De Dijk bleef de druk opvoeren en uit een uitstekende combinatie tussen Chakib Tayeb en Olaf Lindenbergh kopte Tim Ruder maar net naast de verkeerde kant van de paal. Joost de Gelder was namens Quick nog gevaarlijk maar doelman Michel van Kampen bracht redding.

Quick - De Dijk 2-1 (0-0) 16 feb 2014 zo Hfd.kl.KNVB (9 van 18)

Na de rust kroop Quick wat meer uit de verdedigende stelling en zochten beide ploegen naar een opening, waarbij De Dijk de beste mogelijkheden kreeg. Opnieuw was Chakib Tayeb diverse keren dreigend. In de 65e minuut stuitte Tim Ruder na een voorzet van Mostapha El Aamrani weer op de Haagse keeper. Kort nadat beide trainers wisselden en bij De Dijk Yucel Gundogdu voor Xavier Amanda werd ingebracht, kwam De Dijk op voorsprong. Mostapha El Aamrani draaide vanaf de linkervleugel naar binnen, bereikte het stafschopgebied en krulde de bal zeer fraai in de verste hoek(0-1).

Quick ging op jacht naar de gelijkmaker, maar Michel van Kampen hield de ploeg in de 75e minuut van scoren af met een uitstekende redding. In de 78e minuut brak invaller Mike Peereboom namens Quick door de verdediging van De Dijk, maar werd op de rand van het strafschopgebied gestopt. De overigens uitstekend leidende Van Eekelenburg, die in deze faire pot de kaarten op zak hield, had een handsbal gecontroleerd. Uit de vrije schop scoorde Marc Boshoff knap de gelijkmaker binnen (1-1).

Quick - De Dijk 2-1 (0-0) 16 feb 2014 zo Hfd.kl.KNVB (16 van 18)

Hierna gingen beide ploegen voor de volle winst. Uit de tegenaanval stuitte twee pogingen van Tim Ruder en Chakib Tayeb opnieuw op de uitblinkende keeper van der Toorn. Ook Ivo de Heus was met een vrije schop bijna succesvol, maar het slotakkoord was voor Quick, dat in de 81e minuut de winnende treffer scoorde via Yousef El Baouchi. Een gelijkspel had de verhouding beter weergegeven.

Komende zondag mag De Dijk thuis tegen koploper Koninklijke HFC proberen de eerste wedstrijd van de derde periode te winnen. Voor de beker werden de Haarlemmers vorige week nog met 2-0 verslagen op Sportpark Schellingwoude.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.

Verslag Jan van der Pol
Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)