De Dijk haalt Tweede Divisie-smaakmaker Loukili (FC Lienden)

Er was al een mondeling akkoord, maandag (gisteren) werd de komst van Abderrahim Loukili naar De Dijk definitief beklonken. De 25-jarige vleugelaanvaller komt over van FC Lienden, waar hij tot één van de smaakmakers van de Tweede Divisie is uitgegroeid. Loukili is de vierde aanwinst van de kampioen van de zondag Derde Divisie.

Half december, toen Loukili langs de lijn stond tijdens Magreb’90 – De Dijk (0-5), kwam hij in contact met de Amsterdammers. “De trainer (Jochem Twisker, red.) kent mij goed. We raakten aan de praat en het duurde niet lang voordat ik werd benaderd of ik interesse had. Daarna is het heel snel gegaan.” De buitenspeler was met meerdere clubs in gesprek, maar het verhaal van De Dijk gaf hem het beste gevoel. “Ze willen graag hogerop en doorstomen. Als je kijkt wat voor spelers ze hebben, en erbij komen, staat ons een mooi seizoen te wachten. Ik kijk er echt naar uit, kan niet wachten totdat het begint.”

Het enige minpuntje is dat hij niet samen kan spelen met topschutter Dennis Kaars, die naar FC Den Bosch vertrekt. “Dat is jammer, ik had graag met hem gespeeld. Ik hoop dat ze er nog een doelpuntenmaker bij halen, zodat we meteen hoge ogen kunnen gooien in de Tweede Divisie.”

Loukili weet als enigste versterking wat de Amsterdammers te wachten staat. Komend seizoen komt hij zijn huidige club FC Lienden weer tegen in de Tweede Divisie. “Ik weet hoe het eraan toegaat. Voor De Dijk is het nieuw. Het is een lastige competitie en het niveau ligt tien keer hoger.” Met vijftien doelpunten halen de Amsterdammers een speler binnen die zijn strepen op het hoogste amateurniveau heeft verdiend. “Iedereen heeft hoge verwachtingen van mij. Dat weet ik en daar loop ik ook niet voor weg. Ik moet mijn voeten laten spreken en dan weet ik zeker dat het goed komt.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)