Rasheet Lal

De Dijk hard onderuit tegen Staphorst

De Dijk is na 4 duels nog steeds puntloos in de Hoofdklasse B. De ploeg van Kees Oostermeijer was machteloos tegen Staphorst, het werd 1-6. De laatste tien minuten moest er een veldspeler op het hok bij de Dijk.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in de Hoofdklasse B

De Amsterdammers keken al snel tegen een achterstand aan. Na een vrije kregen ze de bal niet weg en het schot dat recht op keeper Risheet Lal afging, bleek te hard te zijn en ging erin. 5 minuten later leek het al meteen 0-2 te worden, bij een corner stonden de spelers van de Dijk niet op te letten, maar de kopbal werd van de lijn gehaald, al waren fans van Staphorst ervan overtuigd dat de bal wel de lijn had gepasseerd. Kort daarna leken deze fans weer te mogen juichen, maar weer werd de goal afgekeurd na een overtreding op Lal. Kort voor rust was het dan eindelijk wel weer raak voor Staphorst, Johnny de Vries kon binnenschieten. In de eerste helft was de Dijk de ploeg met het balbezit, maar tot echt grote kansen kwam de ploeg niet.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde, de Dijk die het spel probeerde te maken en Staphorst dat vlijmscherp counterde. Dat leverde voor Staphorst meteen ook de 0-3 op. Daarna ging het hard, mede door persoonlijke fouten liep de score snel op naar 0-5. Mylan Polman scoorde voor de tweede week op rij en wist de eer nog wel te redden: 1-5.

Tien minuten voor tijd kwam Lal zeer onbesuisd uit, miste de bal volledig en kreeg volkomen terecht de rode kaart. Oostermeijer had al drie keer gewisseld en Polman trok het keepersshirt aan. Vlak voor tijd moest de doelpuntenmaker de bal voor de laatste keer uit het netje vissen.

De Dijk speelt met een ontzettend jonge ploeg, volgens Oostermeijer mist de balans dan ook nog wel een beetje: “Ja, wat oudere kerels die de leiding nemen. Nu staat die alleen langs de kant in de vorm van een trainer, maar een verlengstuk in het veld is ook prettig.”

Tekst: Kasper Spruijt