De Dijk verslaat Zeeburgia met 4-0

De Dijk heeft de weg omhoog gevonden

Hoofdklasser De Dijk heeft een zeer verdiende 2-0 overwinning geboekt bij Nieuwenhoorn. Beide doelpunten vielen pas in het laatste deel van de wedstrijd. Door de zege klimmen de Amsterdammers naar de zesde plaats.

Twintig minuten voor tijd zorgde Chakib Tayeb middels een individuele actie voor de bevrijdende 0-1. Trainer Juan Fernandez Coto: “We maken het ons zelf weer zo moeilijk.  In de eerste helft moeten we gewoon met minimaal 3-0 voor komen. Tayeb, Abdelhani en El Aamrani kregen gewoon grote kansen.”

De thuisploeg, zonder de geschorste trainer Wim Schaap, moest het vooral hebben van de super snelle spits Muntslag. Coto: “ Wij hebben dat echt prima opgelost vandaag.  De verdediging stond perfect.”

Tien minuten voor tijd was het Yusuf Abdekhani, die een paar weken geleden nog in het twee elftal speelde, die de 0-2 maakte. Met een schitterend schot van de zestienmeter lijn schoot hij de bal in de kruising. Het is al weer zijn derde doelpunt in twee wedstrijden.

De Dijk maakt dus een uitstekende start in de tweede periode. Volgende week spelen de Amsterdammers thuis tegen Hollandia dat vandaag niet in actie kwam.

Kijk voor alle uitslagen op de klassenpagina van de Hoofdklasse zondag.