Home / Algemeen / De Dijk heeft met Dyllan Lanser (Jong Almere City) gewenste linksback te pakken

De Dijk heeft met Dyllan Lanser (Jong Almere City) gewenste linksback te pakken

De Dijk heeft met Dyllan Lanser alsnog de gewenste linksback binnen. De 22-jarige verdediger komt over van Jong Almere City, waar hij afgelopen seizoen in de Derde Divisie speelde. Zondag droeg hij voor het eerst het tenue van de Amsterdammers tijdens de eerste training en persdag.

Nadat ploeggenoot Paul Quasten de kersverse tweededivisionist had afgezegd voor een meerjarig contract bij RKC Waalwijk, kwam De Dijk terecht bij Lanser. “Mijn zaakwaarnemer (Hakim Slimani, red.) had dit voorgelegd en een gesprek met de clubleiding verliep goed. Er was nog niks op mijn pad gekomen, dus dit was een serieuze optie.” Lanser sprak met Stephan Veenboer, die hij nog kende uit Almere, en kreeg een goed beeld van de Amsterdammers. “Alles is hier goed geregeld en er staat een leuke groep. Ze zijn vorig seizoen niet voor niets kampioen geworden, ik hoop dat we die lijn door kunnen trekken.”

De verdediger doorliep de jeugdopleiding van Almere City en kwam tot vijftien wedstrijden in het eerste elftal. Afgelopen seizoen speelde hij nagenoeg alles in het beloftenteam. Hij is na Mitchell Faerber (AFC zaterdag), Tom Noordhoff en Jimmy Spruit (beiden OFC) de vierde speler uit dat team die de overstap maakt naar de regio. “Maar ik denk dat het gewoon toeval is, ik heb deze weg niet speciaal uitgestippeld”, lacht Lanser.

De deur naar het profvoetbal staat nog altijd op een kier. Daar zijn ook afspraken over gemaakt met De Dijk. “De club weet ervan en laat mij gaan wanneer een profclub zich meldt. Het is mooi dat ze mij die kans sowieso gunnen.”

Send this to a friend